Engelenkoor op de trappen van de Wijnhuistoren gevormd door het interkerkelijk vrouwenkoor Kwadrant. Foto: PR
Engelenkoor op de trappen van de Wijnhuistoren gevormd door het interkerkelijk vrouwenkoor Kwadrant. Foto: PR

Kerst Lichtjestocht door Zutphense binnenstad

Cultuur

ZUTPHEN - Op vrijdag 15 december van 16.00 tot 18.00 uur houdt het Platform Geloven in Zutphen de jaarlijkse Kerst Lichtjestocht vanaf de Walburgiskerk. Geïnspireerd door het succes van vorig jaar, zet een team van 60 vrijwilligers uit diverse kerken een met waxinelichtjes verlichte route door de binnenstad neer, waar zeven scènes van het Kerstverhaal worden uitgebeeld.

Bij de Walburgiskerk worden de deelnemers verwelkomd door het migranten orkest Al Jamal, dat oosterse-Arabische muziek ten gehore brengt. In de kerk is er een kleine markt met gratis warme chocolademelk en zelfgebakken lekkernijen. Ook kan men producten kopen gemaakt door medewerkers van dagbesteding Steengoed uit de Laarstraat en presenteren zich een aantal goede doelen. De tocht, gratis toegankelijk voor iedereen, wordt georganiseerd met het bewustzijn dat een kwart van de Zutphense bevolking afhankelijk is van overheidsgeld of een uitkering.

Langs de route zijn er diverse muzikale intermezzo’s, waaronder een engelenkoor op de trappen van de Wijnhuistoren gevormd door het interkerkelijk vrouwenkoor Kwadrant en mogelijk een orkest in de Lutherse kerk. Verschillende scènes uit het Kerstverhaal worden op creatieve wijze uitgebeeld, met als afsluiting het Mariaportaal bij de Walburgiskerk, waar de stal met Maria, Jozef en de baby(pop) Jezus wordt gepresenteerd. Het doel is de Kerstgedachte van vrede en verbondenheid tussen alle mensen tot uiting te brengen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld