Monique Kwist: Reliëfdruk in papier en objecten. Eigen foto
Monique Kwist: Reliëfdruk in papier en objecten. Eigen foto

Zes lokale kunstenaars tonen recent werk bij Marspoort Galerie

Cultuur

ZUTPHEN - In de monumentale ruimte van de Marspoort Galerie aan de Marspoortstraat 9A in Zutphen is tijdens de tentoonstelling Eindeloos een ontmoeting tussen diverse kunstdisciplines. De expositie is te zien van 16 november tot 14 januari.

Zes lokale kunstenaars uit Zutphen, Deventer en Giesbeek tonen hun nieuwste werk. Opvallend in deze tentoonstelling is het deskundig materiaalgebruik, op de grens van het ambacht.  

Monique Kwist toont een serie reliëfdrukken in papier en objecten op de grenzen van herkenbare ruimte en architectuur, speels vanuit heel nauwkeurig ontwerp. Linde Leijh vraagt je de tijd te nemen om je blik te laten verdwalen bij haar geschilderde ‘Lage horizonnen en hoge luchten.’ Textielkunstenaar Marianne Kemp exposeert een serie handgeweven muurobjecten in een spannend kleurenspel. Keramist Inge Simonis laat in architectonische vormen klei ‘oplichten’. Mirjam Verbeek presenteert in de vitrine haar vilten schakelkettingen, geïnspireerd door natuur en herinneringen. Met een geduldige en onbeperkte observatie laat fotograaf Theo Bos je de schoonheid van het landschap ervaren. 

Alle kunstenaars zullen aanwezig zijn bij de opening op zaterdag 18 november van 15.00 tot 17.00 uur. De expositie is geopend van donderdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 en zondag van 9.30 tot 17.00 uur.

Marianne Kemp: Geweven wandobject. Eigen foto

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld