Historisch drama Le pot-au-feu. Foto: Filmdepot

Historisch drama Le pot-au-feu. Foto: Filmdepot

Een week lang Franse films kijken in Luxor

Cultuur

ZUTPHEN - In november is er traditiegetrouw weer een Franse filmweek in Luxor. Van donderdag 16 november tot en met woensdag 22 november kunnen bezoekers dagelijks genieten van nieuwe Franse topfilms met een wijnproeverij op de openingsavond.

In de Franse filmweek staan maar liefst acht nieuwe films van Franse makelij op het programma, waaronder Gouden Palmwinnaar Anatomy of a Fall (Anatomie d’une chute) en twee voorpremières van films die pas in januari en april volgend jaar in de bioscoop komen. De week opent met gratis Franse wijnen proeven in het theatercafé op donderdag 16 november om 19.00 uur, georganiseerd door wijnhandel Schaapveld.

Programma
Anatomy of a Fall/Anatomie d’une chute: Na de dood van haar echtgenoot moet Sandra bewijzen dat zij onschuldig is, in een uitgekiend rechtbankdrama dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Fumer fait tousser: Kolderieke superheldenparodie v. De Volkskrant: ‘De grootste gunst van Dupieux’ universum is hoe het incasseringsvermogen van je verbeelding vrolijk wordt opgerekt, zonder dat het verder ook maar ergens toe hoeft te dienen.’

Le pot-au-feu: Romantisch drama over de relatie tussen chef-kok Dodin Bouffant en zijn weergaloze keukenpartner Eugenie (Juliette Binoche). Naar de roman La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet uit 1924 van Marcel Rouff. Voorpremière.

Les trois mousquetaires: D’Artagnan: Parijs, 1627. De jonge Charles D’Artagnan wordt voor dood achtergelaten nadat hij een jonge vrouw probeert te redden die wordt ontvoerd. Deel 1 van een nieuwe flitsende saga, naar de beroemde roman van Alexandre Dumas. 

Sages-femmes: Drama over de dagelijkse hoogte- en dieptepunten in een geboortekliniek in Toulouse, gebaseerd op de ervaringen van zes vroedvrouwen. Indringend, sterk geacteerd verhaal dat het belang van goede moeder-kindzorg opnieuw uitdraagt.

Sur les chemins noirs: Drie jaar geleden kostte een zware val Sylvain Tesson bijna het leven. Hij beloofde zichzelf dwars door Frankrijk te lopen als hij zou herstellen. Het resultaat is een tocht dwars door de ongerepte natuur van een ongekend Frankrijk. 

Umami - Slony Sow: Gabriel Carvin, een sterrenkok uit Saumur, wordt verlaten door zijn vrouw. Om zichzelf af te leiden gaat hij naar Japan om tproberen de geheimen van umami, de vijfde smaak van het smaakpallet, te ontdekken. Met o.a. Gérard Depardieu.

Un métier sérieux: Om zijn studie te kunnen betalen wordt Benjamin vervangend leraar op de middelbare school. Hij ontdekt al snel hoe zwaar de job is, maar hij heeft het geluk dat zijn toegewijde collega’s erg behulpzaam zijn. Voorpremière.

Kijk voor vertoningen, aanvangstijden en ticketverkoop op de website www.luxorzutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld