Naast het werk van lokale kunstenaars is er ook werk te zien van kunstenaars uit het hele land. Foto: Kunstbeurs Zutphen

Naast het werk van lokale kunstenaars is er ook werk te zien van kunstenaars uit het hele land. Foto: Kunstbeurs Zutphen

Zutphen is een beurs rijker

Cultuur

ZUTPHEN - Na een succesvolle start in 2022 van de eerste kunstbeurs in Zutphen opent ook dit jaar de Hanzehal de deuren voor 70 kunstenaars in diverse disciplines. Naast het werk van lokale kunstenaars is er ook werk te zien van kunstenaars uit het hele land. De kunstcommissie, bestaande uit Willem Meurs, Jan van der Kamp, Fred Morssink en Geert de koning (allemaal zelf kunstenaar) heeft bij de samenstelling gelet op kwaliteit en een grote verscheidenheid.

Dit jaar staan er andere kunstenaars op de vloer dan vorig jaar. Zo zijn er semi-abstracte schilderijen te zien, prachtige gedecoreerde abstracte vaasvormen in keramiek, sieraden, beelden in hout of andere materialen en nog veel meer. De Kunstbeurs wordt ondersteund door de Kunstconnectie Zutphen, zij ondersteunen initiatieven van en voor kunstenaars in Zutphen, zoals atelierroutes en tentoonstellingen. 

De kunstbeurs vindt plaats op 14 en 15 oktober 2023 van 11.00 tot 17.00 uur in de Hanzehal, Fanny Blankers-Koenweg 2 in Zutphen. De toegang is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van de gemeente Zutphen.  De opening wordt verricht door wethouder van cultuur, Sjoerd Wannet.

Dit jaar worden jongeren uitgenodigd om in het kader van CKV, kunstvorming op scholen, de beurs te bezoeken. Vorig jaar trok de beurs 2700 belangstellenden. Ook dit jaar hoopt de kunstcommissie weer velen te mogen verwelkomen. Kom kijken, laat u inspireren, maak een praatje met de kunstenaars en geniet van al het moois. Op de website is alle informatie over de beurs te vinden.


www.kunstbeurszutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Aalten Vooruit