LEUN in Brebl. Foto: PR

LEUN in Brebl. Foto: PR

Leunen in Dat Bolwerck tijdens The Big Draw Festival Zutphen

Cultuur

ZUTPHEN - Ik denk in ik. In ik, niet in wij, ons, samen. Ik ben een kind van het individualisme. Ik heb niemand nodig. Ik ben autonoom, uniek, zelfstandig. Ik ben een onafhankelijke vrouw. Dat maakt je sterk. Toch? Op zondag 24 september brengen makers en performers Elky Rosa Gerritsen en Godelieve Meijers in Dat Bolwerck LEUN als onderdeel van The Big Draw Festival.

Leun is een fysiek avontuur in leunen. Een ontdekkingstocht naar afhankelijkheid. Wij zijn opgegroeid met het idee dat je het uiteindelijk zelf moet kunnen. Wanneer je onafhankelijk bent dan ben je sterk. Afhankelijkheid is zwak. Het moderne mensbeeld is er een waar een goed leven betekent dat je zelfstandig in staat bent om op basis van rationaliteit jouw leven in te vullen zoals jij dat wilt. Onafhankelijk van anderen. Je moet je mannetje staan en eigen verantwoordelijkheid tonen. Dan kun je alles bereiken wat je wil. Ik wil sterk zijn, zo sterk als een huis. Maar een huis bouw je niet alleen. Bakstenen, balken, glas, pannen en fundering. Alles leunt op elkaar. Het valt niet om. Is alles met elkaar verbonden? Waarom durf ik niet te leunen?

Met LEUN creëren Elky Rosa Gerritsen en Godelieve Meijers tijd en ruimte waarin toeschouwers en performers samen verantwoordelijk zijn voor elkaar. Voor zichzelf en de ander. Een fysiek avontuur waarin  de toeschouwer direct betrokken raakt bij het werk. Na deze fysieke performance gebruiken we tekenen om te verbeelden wat we hebben ervaren.

De voorstellingen vinden plaats op zondag 24 september om 13:30, 14:30 en 15:30 uur in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 in Zutphen en is gratis toegankelijk.

Trailer

LEUN in Brebl. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld