Brigida Almeida met het paneel van de Aardappeleters waarover zij bij de opening wat vertelt. Foto: Hans de Groot
Brigida Almeida met het paneel van de Aardappeleters waarover zij bij de opening wat vertelt. Foto: Hans de Groot

Pop-up expositie ‘Het land van Van Gogh’ verhuist naar Waterkracht

Cultuur

ZUTPHEN - Op initiatief van Club Goud uit Nijmegen reizen komend half jaar drie pop-up exposities door het land. Het doel: kunst brengen naar mensen die zelf niet meer makkelijk naar het museum kunnen. Het Van Gogh Museum maakte hiervoor een pop-up expo die afgelopen weken in ontmoetingscentrum Geweldig! stond. Van dinsdag 30 mei tot en met woensdag 21 juni zijn de afbeeldingen van Van Gogh te bewonderen in wijkcentrum Waterkracht. 

De expo ‘Het land van Van Gogh’ is ontstaan uit een samenwerking tussen het Van Gogh Museum, kunstenaar Brigida Almeida, Geweldig! en Waterkracht. Deze expositie met afbeeldingen van werken uit het Van Gogh Museum geeft de mogelijkheid om mee te reizen met Van Gogh. Van het Brabantse Nuenen naar Parijs en Zuid-Frankrijk en in gedachten weer terug naar zijn jeugd in Brabant. Iedereen is van harte welkom om de kunstwerken te bekijken, de verhalen erachter te horen en de wereld te ontdekken door de ogen van Van Gogh.

Feestelijke opening
Op dinsdag 30 mei om 10.00 uur wordt de pop-up expositie feestelijk geopend in Waterkracht met koffie en huisgemaakt lekkers. Na de opening is er direct een creatieve workshop ‘Bloemcollage maken’ (10.30 - 12.00 uur). De bloemstillevens van Van Gogh vormen het uitgangspunt. Op dinsdag 6 juni (10.00 - 12.00 uur) is er een workshop Art Journaling. Vincent van Gogh schreef veel brieven en hij schetste daar ook vaak bij. Zijn brieven vormen samen bijna een dagboek. Tijdens de workshop neemt Esther Lammers je mee in het maken van je eigen ‘art journal’. Op woensdagavond 14 juni (20.00 uur) wordt de film ‘Loving Vincent’ vertoond: een geschilderde animatiefilm, een prachtig kunstwerk op zich! Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Armand Roulin gaat naar Auvers om daar het mysterie rond zijn dood te ontrafelen.

Waterkracht is gevestigd in winkelcentrum Waterkwartier, Ruys de Beerenbrouckstraat 106 en is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld