Open podium. Foto: Sanne Wevers

Open podium. Foto: Sanne Wevers

Open podium voor regionaal talent

Cultuur

Samenwerking theaters Hanzehof, Orpheus en Schouwburg Lochem

REGIO - De Stedendriehoek heeft een groot aantal amateur cultuurbeoefenaars. Theaters Hanzehof, Orpheus en Schouwburg Lochem slaan de handen ineen om talent uit de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen een podium te bieden. Vanaf 1 september 2023 presenteren zij Open Podium: voor regionaal talent.

Mirjam Barendregt, directeur Orpheus, en Mirjam Radstake, directeur Schouwburg Lochem en Hanzehof Zutphen hebben met hun podia veel contact met de grotere amateurtoneelgezelschappen, koren en orkesten uit hun werkgebied, maar juist de niet georganiseerde cultuurbeoefenaars missen een podium. Met dit gezamenlijke initiatief zorgen ze ervoor dat iedereen, de singer-songwriter, dichter, rapper, cabaretier, maar ook alle bandjes en kleine ensembles de mogelijkheid hebben om voor publiek te spelen. Barendregt: “Op deze manier moedigen we niet alleen lokaal talent aan meer zichtbaar te worden. We hopen daarnaast dat het publiek stimuleert om ook zelf toneel te gaan spelen, te gaan dichten, muziek te gaan maken.” 

Door geen entree te heffen, maken de theaters deze optredens heel toegankelijk, ook voor mensen met een kleine beurs en zij die regulier niet in het theater komen. 

Tijdens in totaal 36 avonden en middagen, verspreid over de drie theaters, krijgen steeds drie amateuracts 30 minuten het podium. Bands, kamermuziekensembles, cabarettalent, spoken word artiesten of ander talent, iedereen is welkom. 

Informatiemiddag
Op zaterdag 10 juni om 12.00 uur vindt een informatiemiddag voor geïnteresseerden plaats in Orpheus in Apeldoorn. Heel toepasselijk op de dag van de Culturele Pleinmarkt, een tweedaags evenement dat cultuurbeoefening in Apeldoorn stimuleert. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het formulier op hanzehof.nl/nl/nieuws/openpodium. Meer informatie inwinnen kan via een mail aan marij.wools@orpheus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld