Tabletgame is een van de activiteiten. Foto: PR
Tabletgame is een van de activiteiten. Foto: PR

In de voorjaarsvakantie op ontdekking in de Musea Zutphen

Cultuur

ZUTPHEN - Ook in de voorjaarsvakantie kunnen kinderen weer op ontdekking in Stedelijk Museum Zutphen en in Museum Henriette Polak.

Er zijn bijvoorbeeld audiotours en speurtochten die kinderen langs alle pronkstukken van het Stedelijk Museum Zutphen of Museum Henriette Polak brengen. Ook kan de hele familie deelnemen aan de spannende tabletgame Family Challenge. Deelnemers hieraan beleven de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen en ervaren hoe het is om eigen dukaten (munten) bij elkaar te sprokkelen. Deze tabletgame daagt iedereen uit om het ‘Verhaal van Zutphen’ te ontrafelen en de pronkstukken van het museum in een nieuw licht te zien. 

Fotografieworkshop
Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar is er op zaterdag 4 maart een workshop fotograferen met je smartphone. Hierin leren ze wat ze kunnen doen om met de telefoon goede foto’s te maken. Vervolgens laten de deelnemers zich inspireren door de geweldige foto’s in de tentoonstelling ‘In het oog’ en daarna gaan ze zelf aan de slag.

Een koffer vol kunst
Ook is er volop keuze uit speurtochten en audiotours. Deelname daaraan is altijd gratis. ‘Een koffer vol kunst’ is de creatieve speurtocht van Museum Henriette Polak. Kinderen krijgen bij de balie een koffertje en een boekje met uitleg en waar ze in kunnen schrijven en tekenen. Hiermee kunnen ze in het museum spelletjes spelen, tekenen en zelf een digitale tentoonstelling maken. Door veel zelf te doen, leren ze vanzelf meer over de kunst in dit museum. Bijvoorbeeld over de kleuren in een kunstwerk of over de portretten (beelden en schilderijen). Het boekje mag na de speurtocht mee naar huis.

Duik de geschiedenis in
Met de audiotour De Verloren Muntschat (ook gratis) kunnen kinderen helpen verloren munten terug te vinden. Ze reizen met de audiotour door de boeiende geschiedenis van Zutphen, maken kennis met bijzondere mensen uit het verleden én kunnen zelf een bronzen, zilveren of gouden munt winnen.

Ook spannend is een speurtocht waarmee je in de huid van de archeoloog kunt kruipen. Kinderen worden met een scherf – gevonden door een echte archeoloog! – op speurtocht gestuurd door Stedelijk Museum Zutphen.

Of ‘Zoek dekking’. Hiermee duiken ze in de geschiedenis van Zutphen met een boekje als een stripverhaal. Kinderen maken hierin kennis met vier beroemde mensen uit de geschiedenis: Everhard, Otto, Maurits en Menno. Ieder met hun eigen verhaal met opdrachten. De antwoorden zijn in het Stedelijk Museum Zutphen te vinden.

Kijk voor meer informatie over activiteiten bij de Musea Zutphen in de voorjaarsvakantie op: museazutphen.nl/voorjaarsvakantie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld