De Zutphense topchefs Niels van Dooijeweert (links) van het Broederenklooster in Zutphen en Peter Gast van Graphite in Amsterdam zorgen voor een ‘Dinner In the Sky’ op hoog niveau. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
De Zutphense topchefs Niels van Dooijeweert (links) van het Broederenklooster in Zutphen en Peter Gast van Graphite in Amsterdam zorgen voor een ‘Dinner In the Sky’ op hoog niveau. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Twee chef-koks slaan handen ineen tijdens Hanzejaar 2023

Cultuur

ZUTPHEN – ‘Zutphen meets Amsterdam’: twee steden, twee restaurants én twee chef-koks die speciaal voor Dinner In the Sky gaan samenwerken voor een onvergetelijke ervaring. Op 22 juni 2023 gaat het gebeuren: dan komt het wereldwijde fenomeen Dinner In the Sky naar Zutphen. Tijdens het Hanzejaar 2023 geniet je op 50 meter zwevend boven de oude Hanzestad van heerlijke gerechten, mooie wijnen en spectaculaire uitzichten.

Eten op grote hoogte vraagt om de allerbeste chef-koks. “De Hanze staat onder meer voor samenwerken en verbinden, belangrijke pijlers voor het Hanzejaar. Speciaal voor Dinner In the Sky hebben we een unieke samenwerking”, vertelt Bastiaan Wevers, vanuit Stichting Zutphen Promotie programmamanager voor het Hanzejaar 2023. “Met trots kunnen we vertellen dat we twee sterrenchefs aan Dinner In the Sky Zutphen hebben kunnen verbinden: Niels van Dooijeweert, chef-kok van het Broederenklooster in Zutphen en Zutphenaar Peter Gast – in Zutphen bekend van voormalig sterrenrestaurant ’t Schulten Hues. Een droomcombinatie. Het wordt dus letterlijk en figuurlijk dineren op hoog niveau.”

Het nieuwe paradepaardje van chef-kok Peter Gast is restaurant Graphite in Amsterdam. Net als in ’t Schulten Hues heeft hij ook daar in dit zogenaamde ‘speak-easy restaurant’ al een Michelinster weten te verkrijgen. Gast: “Als trotse inwoner van Zutphen vind ik het geweldig om samen met het enthousiaste team van Niels deze bijzondere ervaring neer te zetten op de voor ons meest speciale plek van de stad. Een unieke ervaring tijdens een feestelijk jaar van deze unieke Hanzestad.”

Dankzij chef-kok Niels van Dooijeweert, die in het verleden ook al een Michelinster bemachtigde, heeft het restaurant Broederenklooster in korte tijd ook een topniveau bereikt. “Ik ga altijd voor de mooiste smaken en werk graag op ambachtelijke wijze met de mooiste producten”, zegt hij. Dat laat hij ook zien op 22 juni. “Als er een spectaculair event plaatsvindt in Zutphen vind ik het gaaf daar een toevoeging aan te geven met unieke gerechten en smaken! Ik vind Dinner In the Sky supergaaf en ben van mening dat Zutphen een prachtige locatie is hiervoor. Wie wil er nou niet culinair genieten op deze hoogte en met het uitzicht over de prachtige stad?`

Eten op 50 meter hoogte naast de Walburgiskerk
“Ook de locatie voor Dinner In the Sky kunnen we nu bekendmaken: het ‘s Gravenhof - een kenmerkend stukje Zutphen waar gasten straks op 50 meter boven de oude Hanzestad gaan genieten van een culinaire beleving”, vertelt Wevers. “Voor de beeldvorming: de Walburgistoren is 76 meter hoog, voor de mensen die al eens een beklimming van de toren hebben gedaan, de eerste trans waar je als bezoeker komt zit op zo’n 45 meter hoogte. Tot ver daarboven zul je straks genieten van een adembenemend uitzicht.”

Kaartverkoop start
Na de eerste bekendmaking voor Dinner In the Sky kwamen er al direct enthousiaste reacties. “We zijn dan ook verheugd dat we iedereen nu kunnen uitnodigen te reserveren. De kaartverkoop start op woensdag 28 september. Er zijn drie arrangementen: Lunch, High Wine en Diner. De all-inclusive formule is inclusief een welkomstdrankje en ‘bites’, een driegangenlunchmenu, een viergangendiner of fingerfood bij de High Wine. Na de vlucht genieten gasten nog van een zogenaamde ‘after-landingsborrel’.


inzutphen.nl/hanzejaar

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld