H.C. ten Berge. Foto: Wim Bannink
H.C. ten Berge. Foto: Wim Bannink

Zutphense dichter H.C. ten Berge presenteert zijn nieuwe bundel ‘Een kinderoog’ bij Van Someren & Ten Bosch

Cultuur

ZUTPHEN - Onlangs verscheen ‘Een kinderoog’, de nieuwe bundel van H.C. ten Berge, en op koopavond 19 augustus van 19.00 tot 20.00 uur draagt hij daaruit voor en zal hij aansluitend signeren bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Turfstraat 19. De toegang is vrij, iedereen is welkom om te komen luisteren.

Nadat zijn oeuvre met de P.C. Hooftprijs 2006 was bekroond schreef H.C. ten Berge nog een tweede oeuvre, bestaande uit vijf poëziebundels, enkele prozawerken, poëzievertalingen, literaire essays en ‘veldnotities’ over tal van onderwerpen.

‘Een kinderoog’ is daar nu aan toegevoegd, narratieve gedichten die gebaseerd zijn op herinneringen aan de jaren veertig van de vorige eeuw. Door de autobiografische inslag van deze poëzie neemt de bundel binnen zijn werk een uitzonderlijke plaats in. Het laatste oorlogsjaar, gevolgd door het straffe bewind op de lagere school, de angsten, de onwetendheid, de wisselende gebeurtenissen thuis of elders roepen een voorbije, maar herkenbare wereld op.

H.C. ten Berge (1938) is met zijn poëzie, romans, verhalen, essays en vertalingen een van onze meest veelzijdige auteurs. Recent verschenen van hem de dichtbundel ‘De beproevingen van Álvar Núñez Cabeza de Vaca’ en de verhalenbundel ‘Notities van Nemo’. In 2020 verscheen de bundel ‘In tongen spreken’ en in 2021Speaking in Tongues’.

Toegang is vrij. Boekhandel Van Someren & Ten Bosch: 0575 - 513 512, www.somerentenbosch.nl of info@somerentenbosch.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld