De geëxposeerde schilderijen in zorgcentrum De Lunette. Foto: PR

De geëxposeerde schilderijen in zorgcentrum De Lunette. Foto: PR

Expositie NAH Atelier Zutphen

Cultuur

ZUTPHEN - NAH Atelier Zutphen exposeert deze zomermaanden nog in Zorgcentrum De Lunette in Zutphen. Onder de titel ‘Kunst met een verhaal’ laten 20 kunstenaars hun werk zien. 

Veel van de deelnemers hadden voor het hersenletsel nooit getekend of geschilderd. Het schilderen is voor hen een middel om te ontdekken wat hun mogelijkheden zijn. Het helpt ook bij het proces van verwerking en aanvaarding en bij het terugvinden van zelfvertrouwen.  Het NAH Atelier exposeert regelmatig en werkt graag met een thema. Als een schilderij af is, schrijft de kunstenaar er ook altijd een verhaal naast. Beeld en tekst vullen elkaar aan. Vaak vertelt het schilderij samen met het verhaal hoe het leven is na hersenletsel.

Tentoonstelling
Voor deze tentoonstelling is gewerkt vanuit de onderwerpen: Historisch Holland en de jaargetijden. De twintig kunstschilders hebben met ontzettend veel plezier aan de thema’s gewerkt en in veel gesprekken hun herinneringen kunnen delen.

NAH-Atelier Zutphen is een onderdeel van Siza activiteitencentrum voor NAH, Coehoornsingel 3-03 in Zutphen. Tel. 088 378 0267.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld