Michaëla Buurman-Verboord met haar zelfgemaakte collier. Foto: PR
Michaëla Buurman-Verboord met haar zelfgemaakte collier. Foto: PR

Zutphense wint met eigen ontworpen collier publieksprijs Museum Coda

Cultuur

LOCHEM - Michaëla Buurman-Verboord uit Zutphen, en in Lochem werkzaam voor de meester G. Propschool als leerkracht, heeft met haar zelf ontworpen papieren sieraad de publieksprijs van de ‘Paper-Tales’-wedstrijd van museum Coda te Apeldoorn gewonnen. Haar winnende werk zal t/m 30 oktober te zien zijn in het museum. 

CODA Museum presenteert t/m 30 oktober de winnende werken uit de challenge. Met aandacht zijn de vele inzendingen, sieraden, foto’s en verhalen bestudeerd door juryleden Carin Reinders (directeur CODA), Els Drummen en Rianne Groen (conservatoren CODA). Op een juryselectie van 15 inzendingen kon online worden gestemd. Michaëla wint de publieksprijs met 369 van de 1446 stemmen.

Michaëla over haar werk: “Bloemen staan symbool voor vrolijkheid, geluk, liefde en het leven. De lente is bij uitstek het seizoen waarin deze gevoelens van vrolijkheid en energie bij mensen opgeroepen wordt. Bij dit collier is ervoor gekozen om de bloemen te schikken als een versgeplukt veldboeket. Het is opgebouwd uit handgemaakte papieren bloemen, en is ontworpen om zowel bij de drager als de aanschouwer een kleine glimlach op het gezicht te toveren. Omarm dit lentegevoel en pluk de lente!”

Dit collier komt voort uit haar grote passie voor het maken van handgemaakte bloemen. “De afgelopen tijd ben ik druk bezig geweest om naast leerkracht mijn hart te volgen om een bedrijf op te zetten: Blumke. Het is mijn grote passie om mensen te kunnen verblijden en betoveren met duurzame handgemaakte vilten boeketten. Binnenkort zullen deze te koop aangeboden worden.”

Collier 'Pluk de Lente' van Michaëla Buurman-Verboord. Foto: PR
Collier 'Pluk de Lente', met papieren bloemen, van Michaëla Buurman-Verboord. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld