Filmstill 'Hors Normes'
Filmstill 'Hors Normes'

Twee topfilms tijdens Luxor de wijk in

Cultuur

ZUTPHEN - Voor de derde zomer op een rij trekt ‘Luxor de wijk in’. Van 7 tot en met 22 juli wordt in het Waterkwartier, Warnsveld en Leesten twee avonden achter elkaar een film getoond, die zijn succes al eerder op het witte doek van Luxor heeft bewezen. De twee films die op het programma staan zijn de Franse feelgoodfilm Hors Normes uit 2019 van de makers van Intouchables en de Nederlandse tragikomedie De beentjes van Sint-Hildegard uit 2020 met Herman Finkers en Johanna ter Steege.

Hors Normes: In Hors Normes kijken we mee over de schouders van Bruno en Malek, twee mannen die zich al twintig jaar ophouden in de leefwereld van kinderen en jongvolwassenen met autisme. Wanneer ouders en zorginstellingen het echt niet meer weten, geeft Bruno’s organisatie extreme gevallen een thuis. Zijn goede vriend Malek leidt met zijn organisatie jongeren uit moeilijke buurten op tot begeleiders van deze kinderen. Tijdens dit traject wisselen humoristische en confronterende situaties zich af en ontstaan er bijzondere vriendschappen.

De beentjes van Sint-Hildegard: Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. De film wordt grotendeels in het Twents gesproken met Nederlandse ondertiteling.

Programma
Wijkcentrum Waterkracht: donderdag 7 juli Hors Normes en vrijdag 8 juli: De beentjes van Sint-Hildegard;

‘t Warnshuus: donderdag 14 juli Hors Normes en vrijdag 15 juli De beentjes van Sint-Hildegard;

Het Middenhuis: donderdag 21 juli Hors Normes en vrijdag 22 juli De beentjes van Sint-Hildegard.

De aanvangstijd is 19.30 uur en de toegang is 4 euro. Kaartjes zijn tegen contante betaling op de avond zelf verkrijgbaar. Vooraf online aanmelden is niet nodig.

Filmstill van ' De beentjes van Sint-Hildegard'

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld