Peter Kooij, Bult van Ketjen Zutphen lino. Foto: Sijtze Veldema
Peter Kooij, Bult van Ketjen Zutphen lino. Foto: Sijtze Veldema

Twee Zutphense kunstenaars op landelijk dag voor de prentkunst

Cultuur

ZUTPHEN - De Zutphense etser Wim van der Meij en lino-snijder Peter Kooij zijn op zaterdag 2 juli van 11.00 tot 16.00 uur met hun werk te zien op een grote prentenmarkt bij het landelijke centrum voor prentkunst in Fochteloo (Zuideinde 26 b), samen met ongeveer twintig andere prentenmakers, zoals Grietje Postma. Een bezoek die dag is extra aantrekkelijk omdat tegelijk de tentoonstelling over Jeanne Bieruma Oosting en de prentkunst, een onderdeel van de expositie-samenwerking met onder andere het Zutphense Museum Henriette Polak en museum STAAL in Almen, gratis bezocht kan worden.

Lange tijd woonde de kunstenares in Almen, waar ze overleed in 1994, op 96-jarige leeftijd. Het verklaart ook haar band met het Zutphense museum. Peter Kooij is naast prentenmaker de mede-auteur van het boek Jeanne Bieruma Oosting en de prentkunst dat de tentoonstelling begeleid.

De gratis dag kent vele aantrekkelijke gebeurtenissen: van lezingen over Jeanne Bieruma Oosting, (om 13.30 uur en 15.00 uur), demonstraties van verschillende grafische technieken, tot de verkoop voor weinig geld van dubbele boeken en prenten uit de collectie van het centrum voor prentkunst. Ook zijn de Doetinchemse antiquaren Henk Weltje en Gradie Veldhoen zijn aanwezig. Prentkunstenaar Manuel Kurpershoek uit Nijmegen heeft speciaal voor de kunstmarkt een nieuwe prent in hoogdruk gemaakt in een oplage van veertig exemplaren, met als titel Tuin. Onder de bezoekers wordt een prachtige prent verloot. Voor meer informatie: www.stichtingnobilis.nl.

Uiterwaard ets door Wim van der Meij. Foto: Sijtze Veldema

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld