Foto: Pascale Drent
Foto: Pascale Drent

Vrijwilligers gezocht voor community-art project Zutphen 1572: Ramp & Veerkracht

Cultuur

ZUTPHEN - ‘Zutphen 1572: Ramp & Veerkracht’ is een community-art project van, door en voor inwoners van Zutphen. Daarom is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen en meedoen met dit theaterspektakel. Zowel in het voorbereidende traject als tijdens de voorstellingsdagen kan de organisatie nog hulp gebruiken.

Veertig Nederlandse gemeenten, waaronder Zutphen, herdenken in 2022 het ‘rampjaar’ 1572. Ook vieren we dat toen de Staat der Nederlanden werd geboren. Zutphen was één van de steden die zwaar te lijden had onder bezetting van de legers van Willem van Oranje en daarna door Spaanse troepen belegerd en veroverd werd.

Zutphen herdenkt en viert dit op een bijzondere manier. Met zoveel mogelijk inwoners uit Zutphen en Warnsveld - ieder met zijn of haar eigen specialiteit – wordt gewerkt aan een community project dat zal resulteren in een theaterspektakel in de Walburgiskerk van 19 t/m 30 oktober 2022. In dit theaterstuk worden de verhalen van de belegeringen van de stad Zutphen vervlochten met een oude legende over de heksenjacht die volgt op de ontdekking van pootafdrukken in de vloertegels van de 16-eeuwse Librije. Deze geschiedenis wordt verbonden met de actualiteit en brengt vragen naar voren als ‘Wat is/was fake news?’ en ‘Wat is goed en kwaad eigenlijk?’.

De organisatie heeft hulp nodig om dit project, voor en door Zutphen, te realiseren en doet een oproep wie een steentje wil en kan bijdragen aan dit unieke project. Zij zoeken: vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken (voor o.a. PR werkzaamheden, horeca, kaartcontrole, diverse productionele ondersteuning), amateurspelers, zangers, koren/koorzangers, tolk gebarentaal en logeeradressen voor de medewerkers.

Een bijdrage leveren in een van de bovenstaande beschrijvingen, of op een andere manier hulp bieden? Ga naar www.mpower.zutphenseuitdaging.nl bij projecten naar Zutphen 1572: Ramp & Veerkracht en meld je aan!

De voorverkoop van de kaarten voor het theaterstuk is gestart. Bestel je kaarten op https://www.zutphen1572rampenveerkracht.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld