Wethouder Sjoerd Wannet opent Eind Goed 2022: “Je kunt dit zien als de kroon op je werk van je middelbareschooltijd.” In zijn hand de replica van het stadszegel. Foto: Musea Zutphen
Wethouder Sjoerd Wannet opent Eind Goed 2022: “Je kunt dit zien als de kroon op je werk van je middelbareschooltijd.” In zijn hand de replica van het stadszegel. Foto: Musea Zutphen

Werk examenleerlingen deze week te zien in Stedelijk Museum Zutphen

Cultuur

‘Eind Goed is elk jaar een feestje’

ZUTPHEN - “Je kunt dit zien als de kroon op je werk van je middelbareschooltijd”, sprak wethouder Sjoerd Wannet vrijdagavond tegen de eindexamenleerlingen en hun ouders bij de opening van ‘hun’ expositie Eind Goed 2022. Het is de zesde keer dat het Stedelijk Museum Zutphen deze tentoonstelling houdt. “En dat is altijd weer een feestje”, aldus directeur Tiana Wilhelm. 

De tentoonstelling toont meer dan zestig werken: een selectie van het werk van eindexamenleerlingen van vijf middelbare scholen in Zutphen. Voor de mavo van het Baudartius en het Stedelijk was dit de laatste keer, omdat zij opgaan in de nieuwe scholen Eligant en Kompaan. Leerlingen van het Baudartius College, Vrijeschool Zutphen, Het Stedelijk en het Isendoorn College werkten voor Eind Goed 2022 zelfstandig een concept met schetsen en proefstudies uit tot een eindwerkstuk. Dit jaar doet ook voor het eerst Praktijkonderwijs Zutphen mee. De leerlingen van deze school zonden hun Proeven van Bekwaamheid in. Bovendien verzorgden zij de aankleding van de avond, met onder andere prachtige drijfboeketten in de fontein van de museumtuin. De muzikale omlijsting van de opening werd door leerlingen van het Isendoorn College verzorgd: zij traden op met hun band Down to Earth. Samen met de zwoele zomeravond waren het de perfecte ingrediënten voor een feestelijke en ontspannen opening. 

In de museumtuin was kort een officieel moment. Tiana Wilhelm introduceerde de nieuwe wethouder cultuur Sjoerd Wannet, die de tentoonstelling opende. Als dank overhandigde zij hem een reproductie van het stadszegel met contrazegel - het origineel is een topstuk uit de museumcollectie - dat door leerlingen van Praktijkonderwijs Zutphen was gemaakt. “Ik hoop dat door de creativiteit en de mooie werken die binnen te zien zijn het kunst- en cultuurgevoel wordt aangewakkerd”, zei de wethouder enthousiast, “Neem daarom de komende week vooral je vrienden en bekenden mee om de tentoonstelling te bekijken.” 

Eind Goed 2022 is nog tot en met zondag 3 juli te zien is in het museum. De tentoonstelling is gratis toegankelijk, maar elke vrijwillige bijdrage komt ten goede aan giro 555 voor hulp aan Oekraïne.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld