Deze zomertoerdag kan iedereen gratis de musea rondom het ’s Gravenhof bezoeken: het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Foto Anne Stolwijk
Deze zomertoerdag kan iedereen gratis de musea rondom het ’s Gravenhof bezoeken: het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Foto Anne Stolwijk

Verhaal van Gelderland Zomertoer op 2 juli in Zutphen

Cultuur

Duik in de tijd van de Vikingen

ZUTPHEN - Duik in de tijd van de Vikingen bij Musea Zutphen. Bezoek de middeleeuwse nederzetting op het ’s Gravenhof in Zutphen of beklim de Walburgistoren. Op zaterdag 2 juli, van 10.00 tot 17.00 uur, strijkt de Verhaal van Gelderland Zomertoer neer op het ’s Gravenhof in Zutphen. 

Neem een kijkje bij de middeleeuwse nederzetting op het ’s Gravenhof in Zutphen. Vikingen geven wapendemonstraties, er is een middeleeuwse markt met ambachten, de muziekgroep Datura speelt hier middeleeuwse muziek en de mobiele ArcheoHotspot is aanwezig.

Bezoek Musea Zutphen en de Walburgiskerk
Deze zomertoerdag kan iedereen gratis de musea rondom het ’s Gravenhof bezoeken: het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Er zijn lezingen van stadsarcheoloog Michel Groothedde en er wordt een film vertoond over Hamaland, een graafschap van het Karolingische Rijk. Wie Zutphen van boven wil bekijken, kan de toren beklimmen van de Walburgiskerk.

Om dit allemaal mogelijk te maken werken Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, Musea Zutphen, Erve Eme, de Walburgiskerk, Erfgoedcentrum Zutphen en gemeente Zutphen samen aan deze dag, die ondersteund wordt door provincie Gelderland.

Verhaal van Gelderland Zomertoer
Deze historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. De zomertoer reist sinds 18 juni langs negen Gelderse locaties (elke zaterdag ergens anders), steeds over een andere periode uit de geschiedenis, met allerlei historische activiteiten voor jong en oud. De Verhaal van Gelderland Finale is op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch. Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld