Een van de vertellers is Abe de Verteller. Foto: Jan Gnodde
Een van de vertellers is Abe de Verteller. Foto: Jan Gnodde

Verhalenstroom op 26 juni: verhalenvertellers op zes locaties in Zutphen

Cultuur

ZUTPHEN - Op zondag 26 juni 2022 nemen zes verhalenvertellers het publiek mee op reis met verhalen over vrijheid, op zes bijzondere locaties. De verhalen stromen door Zutphen zoals de IJssel stroomt. Maak kennis met markante personen zoals de Keniaanse milieuactiviste Wangaari Muta Mataai, die de Nobelprijs voor de Vrede won, maar ook met een Noorse krijger die met een magisch zwaard zijn vaders dood moet wreken.

De Verhalenstroom is een initiatief van Dat Bolwerck, Musea Zutphen, Graafschap Bibliotheken, Muzehof en Hanzehof in samenwerking met Stichting Zutphen Promotie. De zes verhalenvertellers zijn: Ailun Elzenga, Rik Vuur, Abe de Verteller, Marjan Boontjes met muzikante Inge Siezenga, Marita Coppes en Hanna’floor de Roos.

De Verhalenstroom vindt plaats tussen 12.00 en 17.00 uur. Deelname is gratis. Op elke locatie wordt het verhaal drie keer verteld op verschillende tijden. Hierdoor kan iedereen zelf bepalen welke verhalen die (meer dan één keer) wil horen, in welke volgorde en via welke route. De locaties liggen op loopafstand van elkaar. De verhalen zijn geschikt voor jong en oud. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld