Still van de film The Saint of the Impossible.

Still van de film The Saint of the Impossible.

Verfilmd boek van Arnon Grunberg te zien in Luxor

Cultuur

ZUTPHEN - In EYE Amsterdam gaat op maandag 16 mei de film The Saint of the Impossible in première. De speelfilm is gebaseerd op de novelle De heilige Antonio van P.C. Hooft-prijswinnaar Arnon Grunberg. Vanaf donderdag 19 mei is de film te zien in Luxor.

The Saint of the Impossible is een bitterzoete deconstructie van de Amerikaanse droom. Tweeling Paul en Tito zijn illegaal in New York, waar ze de kost verdienen als maaltijdbezorgers. Ze hebben geldproblemen en dreigen bovendien samen met hun moeder te worden uitgezet. De tienerbroers hebben een plan: ze moeten hun maagdelijkheid verliezen, want dat zal al hun problemen oplossen. Maar hun plan leidt tot iets heel anders: een moord, een politie-inval en een foto van een mysterieus meisje - dat is het enige waar hun moeder Rafaella mee achterblijft. Met die aanwijzingen gaat ze op onderzoek naar het geheime romantisch leven van haar tweelingzonen, om zo te ontdekken wat er met hen is gebeurd.

Glimprol
De 20-jarige tweeling Adriano en Marcelo Durand maken hun speelfilmdebuut als de broers Paul en Tito. De rol van hun moeder wordt vertolkt door Magaly Solier (bekend uit Milk of Sorrow, waarvoor ze en Oscar-nominatie ontving en een Gouden Beer won op het filmfestival van Berlijn). De Kroatische Tara Thaller (HBO’s Uspjeh / Success) speelt de rol van de mysterieuze Kristin. Leuk detail: Arnon Grunberg heeft zelf een glimprol aan het eind van de film.

Prijzen
The Saint of the Impossible is het regiedebuut van Marc Raymond Wilkens, naar een script van Lani-Rain Feltham. Wilkins verplaatst het verhaal van Grunbergs in 1998 geschreven novelle naar het heden en laat zien dat zelfs in de grimmige Trumpjaren veel Zuid-Amerikanen voor een illegaal bestaan in de VS kozen. De film was in 2021 te zien op diverse internationale filmfestivals en viel daar veelvuldig in de prijzen.

Kijk voor vertoningsdata en tickets op www.luxorzutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant