Ina van der Werff-Braaksma, 1991, Uitzicht op de Walburgiskerk, Zutphen, olieverf op doek, 76x51 cm. Foto: familie van der Werff-Braaksma
Ina van der Werff-Braaksma, 1991, Uitzicht op de Walburgiskerk, Zutphen, olieverf op doek, 76x51 cm. Foto: familie van der Werff-Braaksma

Veiling schilderij Ina van der Werff-Braaksma ten behoeve van vlaggenmast Walburgiskerk

Cultuur

ZUTPHEN - Het schilderij ‘Uitzicht op de Walburgiskerk’ wordt geveild. Het olieverf op doek is gemaakt door beeldend kunstenares en docente tekenen Ina van der Werff-Braaksma in 1991. Zij woonde jarenlang in Zutphen, pal naast de Walburgiskerk. Gedurende haar lange en avontuurlijke leven kende Ina periodes van grote artistieke productiviteit. Zo schilderde zij in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw veel in en rond Zutphen, met de Walburgiskerk als terugkerend thema. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de nieuwe vlaggenmast voor de Walburgiskerk.

Belangstellenden kunnen tot en met 25 mei 2022 een bod uitbrengen. Dit kan via het e-mailadres tentoonstellinginavanderwerff@gmail.com. Het startbod is 1.000 euro. Iedere deelnemer krijgt bericht of hij/zij wel of niet de hoogste bieder is. Degene die bij sluiting van de veiling het hoogste bedrag geboden heeft wint het schilderij.

Daarnaast zijn een aantal van de in de Walburgiskerk tentoongestelde schilderijen te koop. Deze zijn te herkennen aan een gele stip rechtsonder op het schilderij. De prijs bedraagt 500 euro per schilderij. Er zijn nog meer schilderijen van de kunstenares beschikbaar voor de verkoop. Deze zijn de hele maand mei 2022 – op afspraak – te bezichtigen in Proosdijsteeg 1, pal naast de Walburgiskerk. Ook deze opbrengst komt ten goede aan de nieuwe vlaggenmast.

Vanwege de (culturele) algemeen nut beogende instelling (ANBI) status van de Walburgiskerk is een gift aan de Walburgiskerk aftrekbaar van de belasting.

De tentoonstelling Ina van der Werff-Braaksma – het veelzijdige oeuvre van een Zutphense kunstenares, is tot en met 28 mei te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Een entreekaartje voor de Walburgiskerk is 5 euro per persoon. Meer bezoekersinformatie vind u op www.walburgiskerk.nl/bezoek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld