In de galerie hangt momenteel werk van Bert Strijbos. Foto: PR
In de galerie hangt momenteel werk van Bert Strijbos. Foto: PR

Verrassende expositie in de Overtuin

Cultuur

WARNSVELD - In de galerie hangt momenteel werk van Bert Strijbos. Verrassende schilderijen en pastellen met de titel Couleur locale. Op de Opentuindag zondag 15 mei is zijn werk te bezichtigen. 

Sinds 1993 is hij woonachtig in Zutphen en vanaf dat moment is hij buiten gaan schilderen, en plein-air. Met als resultaat een mooie impressie van de natuur rondom Zutphen en de IJssel. De schetsen die hij ter plekke maakt met krijt of direct in olieverf werkt hij soms later uit in het atelier op groter formaat of gebruikt deze voor een eigen interpretatie ervan. Soms impressionistisch, dan weer wat realistischer. Maar herkenbaar voor velen. Naast het afwisselende landschap houdt hij van de wisseling der seizoenen. Van recenter datum zijn de pastellen die hij laat zien, voortkomend uit het idee meer te ‘tekenen’. Allemaal te zien tot en met 26 mei.

Ook een wandeling door de mooi bewaarde landschapstuin uit 1832 mag niet ontbreken. Momenteel bloeit de monumentale Chinese blauwe regen uit 1936 uitbundig. Met een ondergrond van anemonen en varens is ze met haar lila trossen een ware blikvanger. Ook de monumentale kastanje uit 1832 draagt haar vele toortsen met trots. Verder bloeien de Sneeuwklokjesboom, Azalea’s en Rododendrons. En de duizenden stinzenplanten zorgen voor een kleurrijk tapijt. 

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Alleen contante betaling. Kinderen tot 16 jaar onder begeleiding hebben vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur.


www.deovertuin.nl

info@deovertuin.nl

0575 - 559 989

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld