Fleurige bloemdecoraties tijdens het Goed Gemuitst weekend. Foto: PRCreditBijschrift
Fleurige bloemdecoraties tijdens het Goed Gemuitst weekend. Foto: PRCreditBijschrift

Goed Gemutst weekend met een kijkje in de keuken

Cultuur

VORDEN - In en rondom de boerderij en hoedenatelier van Frida Pelgrum wordt voor de vijftiende keer een kunst- en ambachtsmarkt gehouden. De exposanten tonen in Vorden een grote variatie aan producten en laten voor een deel ook zien hoe die gemaakt worden. Dit Goed Gemutst Weekend is op 21 en 22 mei.

Iedereen kan er wel wat van zijn interesse vinden, zoals het vlechten van een mand of een stoel in de webbing techniek of het smeden van zilveren sieraden maar ook kleine as doosjes met persoonlijke herinneringen erop. Bij de pottenbakster/ keramiste kun je een potje draaien en zij toont een variatie aan beelden. Schilderijen in verschillende technieken met uitleg over hoe een drybrush portret wordt gemaakt en het klossen van kunstzinnige kantobjecten.
Verder zijn er sieraden zijn er van rubber, glas, wol, fijn kralenwerk of kleine glaskettinkjes en zeepkettingen, fleurige bloemdecoraties en boeketjes, sjaals van zijde in mooie bloemen of vrije print geverfd, vilt op zijde, geweven, gebreid in heel fijne ajourbrei techniek, gebreide/gehaakte theemutsen, beesten en kledingstukken, tassen van kleurrijk leer, decoupage en mixedmedia voorwerpen, houtdraaiwerk van mooie schalen en andere objecten.
Jam, chutney of compote met verrassende smaken zijn te koop. Zaterdag stookt Hans zijn visrokerij, en er is honing en walnoot- of hazelnootolie te koop. Stichting Gamrupa staat er met een stand. Van Olaf en giraf kinderboeken met een Engelse touch. Op zondag is er vlechten van strovlechtsymbolen. Prego komt met zijn heerlijke Italiaans ijs. In het hoedenatelier zelf zijn de vele werkmaterialen en een grote variatie aan hoeden te zien die de bezoekers in overleg mogen passen.
Op het erf staan oude tractoren en andere voertuigen en er is een terras voor koffie/thee met zelfgebakken cake of taart. Entree en parkeren zijn gratis. Het Goed Gemutst Weekend wordt gehouden aan de Hamminkweg 4 in Vorden en is op beide dagen geopend van 10 tot 17 uur. Meet informatie en de volledige deelnemerslijst zijn te vinden op de website.


www.fridagoedgemutst.nl

Er is een gezellig terras om even bij te komen. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld