Tabletgame. Foto: PR
Tabletgame. Foto: PR

Musea Zutphen zoekt speurneuzen

Cultuur

ZUTPHEN – Elk jaar kiezen kinderen tot en met 12 jaar de leukste Kidsproof musea van Nederland. Daarom zoeken de Musea Zutphen deze voorjaarsvakantie speurneuzen. Vinden zij het museum ‘kidsproof’? Wat zouden ze willen veranderen als zij directeur waren? Met hun deelname maken ze kans op een verrassingspakket. 

Voor kinderen is er meer te doen bij de Musea Zutphen, zoals spannende audiotours en een uitdagende tabletgame. Bij de tentoonstelling ‘Hoge Luchten, schatten uit het Rijks’ is een speciale audiotour voor kinderen gemaakt. Met liedjes, verhalen en kijkopdrachten maken zij spelenderwijs kennis met het leven van de mensen op de schilderijen.

De Verloren Muntschat
Een andere audiotour speciaal voor kinderen is De Verloren Muntschat. Hiermee reizen kinderen door de spannende geschiedenis van Zutphen, ontmoeten ze bijzondere mensen uit het verleden en kunnen ze een bronzen, zilveren of gouden munt winnen.

Spannende tabletgame
Ze kunnen ook de andere gezinsleden uitdagen in de tabletgame Family Challenge. Daarin kunnen zij de roerige geschiedenis van Hanzestad Zutphen beleven en ervaren hoe het is dukaten (munten) bij elkaar te sprokkelen. Tijdens het spel ontrafelen de deelnemers het ‘Verhaal van Zutphen’ en zien ze de pronkstukken van het museum in een nieuw licht.


museazutphen.nl/nieuws/voorjaarsvakantie2022

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld