Foto: Bernadet te Velthuis
Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Winkelen

  Column

Ik ben het al een tijdje aan het uitstellen, maar dat lukt nu echt niet meer. Ik moet er aan geloven. Winkelen. Ik hou niet van winkelen. En zeker niet in de zomer en zeer zeker niet voor de dingen die ik nu nodig heb. Spijkerbroeken en een badpak. In het zwembad lig ik in een oud versleten badpak. Onder water zie je er niks van, maar ja, ik moet er ook in en uit. Dus echt de hoogste tijd voor een nieuwe. M'n broeken passen niet meer dus ook echt nodig dat ik nieuwe koop. Ik koop bijna nooit iets online, maar als er iets is wat ik heel graag online zou willen kopen zijn het wel spijkerbroeken en badkleding. Maar ja, dat lukt mij niet, want ik moet het echt passen om te weten of het goed zit. Nou ken ik mensen die online drie maten kopen, passen en de twee niet-passende kledingstukken weer terugsturen. Maar dat vind ik teveel gedoe. Dus ik grijp mezelf in m'n nekvel en ga naar de stad.

Ik begin met de spijkerbroek. Ik had er eentje die heel fijn zat, maar dat model blijkt niet meer verkrijgbaar te zijn. En dus begint het ellendige eeuwige pasen. De ene keer past het niet bij m'n benen, dan is m'n kont te dik en de volgende krijg ik niet dicht om m'n buik. Die is te lang, de ander te kort of gewoon te smal. Gek word ik er van. Het zweet loopt over m'n rug en ik zie m'n gezicht vuurrood in de spiegel van het pashokje. Het liefst wil ik gillend de winkel uitrennen. Maar ja, heb geen broek aan, dus da's ook geen gezicht. Na weet ik veel hoeveel broeken is het gelukt. Heb er eentje gevonden die goed zit en nog past ook. Ik bedank de verkoopmedewerker voor haar hulp, betaal en verlaat opgelucht de winkel.

Nu het badpak nog. Da's toch wat simpeler dan een spijkerbroek wat betreft de maat. Ik zoek een paar badpakken uit die er leuk uitzien en waarin ik denk lekker te kunnen zwemmen. En dan komt het passen. Die spiegels, die zijn echt onverbiddelijk, dat licht echt veel te fel. Verschrikkelijk om mezelf zo in een badpak in het pashokje te zien. En natuurlijk zit de eerste niet fijn en moet ik er nog zes passen voordat ik de goede te pakken heb. Heel opgelucht verlaat ik dit keer de winkel. Missie geslaagd, voorlopig ben ik er weer klaar mee.

Meer berichten