Het bestuur van stichting Zutphen: Doen! ondertekent de overeenkomst met World Press Photo
Het bestuur van stichting Zutphen: Doen! ondertekent de overeenkomst met World Press Photo

World Press Photo komt naar Zutphen

-

Zutphen - De indrukwekkende internationale tentoonstelling World Press Photo komt in 2015 naar Zutphen. Van 7 tot en met 28 juli is de tentoonstelling te zien in de Walburgkerk in Zutphen. Deze reizende expositie was niet eerder zo dichtbij. Zutphen mag zich daarmee voegen in het rijtje van grote wereldsteden zoals Tokyo, Toronto en Mexico City.

Een goede nieuwsfoto heeft impact. Al meer dan een halve eeuw stelt World Press Photo jaarlijks een indrukwekkende tentoonstelling samen met de meest opvallende (nieuws)foto's van het afgelopen jaar. Op dit moment sturen fotografen wereldwijd hun werk in.

In februari worden de winnaars bekend gemaakt en wordt de tentoonstelling voor 2015 samengesteld. De tentoonstelling is als eerste in Amsterdam te zien en meteen daarna komt ze naar Zutphen.

In de Sint Walburgiskerk heeft de organisatie een prachtige locatie gevonden om de foto's tot hun recht te la­ten komen. "Dit wordt een uniek evenement dat heel goed past bij onze historische binnenstad", aldus voorzitter Peter Meulenbroek. "We verwachten veel belangstellenden voor de tentoonstelling in Zutphen, uit een grote regio rondom de Hanzestad, die een bezoek aan World Press Photo wellicht zullen com­bineren met een dagje uit in onze stad. Daarom zien we ook volop kansen voor culturele instellingen, horeca en andere bedrijven om in te haken op het thema fotografie en World Press Photo in het bijzonder. Wellicht kunnen we met deze tentoonstelling en een groot aantal activiteiten hier omheen met de jaren uitgroeien tot de fotografiehoofdstad van het Oosten."

Vordenaar Peter Meulenbroek, eigenaar van reclamebureau HollandsPracht, Arjen Woudenberg van KMUitgevers en fotograaf Patrick van Gemert en tekstschrijver Fiona de Heus, beide van Zutphens Persbureau, vormen samen stichting Zutphen: Doen! die de tentoonstelling naar Zutphen haalt. Een groot aantal sponsors heeft al toegezegd bij te dragen in de kosten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant