Maaike Meijer. Foto: Gemma Rameckers
Maaike Meijer. Foto: Gemma Rameckers

Lezing door Maaike Meijer op Internationale Vrouwendag

Algemeen

ZUTPHEN - Op vrijdag 8 maart zal Maaike Meijer een lezing geven in Zutphen. Meijer staat bekend als biograaf, hoogleraar genderstudies en auteur van het recente boek ‘Radeloze helden’, waarin zij de veranderende rol van mannen in film en literatuur onderzoekt.

In haar lezing zal Meijer het publiek meenemen naar romans van onder andere Wolkers, Hermans en Mercier, en diverse films analyseren. Hiermee belicht ze een nieuw perspectief op mannelijkheid in film en literatuur. De lezing, georganiseerd op Internationale Vrouwendag, wordt gepresenteerd door de Soroptimisten Club Zutphen. De opbrengst van de avond zal ten goede komen aan het project ‘My Book Buddy’, dat bibliotheken op scholen inricht voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden.

Na de lezing zal de band ‘Flower to the People’ optreden en is er gelegenheid om na te praten. De lezing op vrijdag 8 maart vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur in Bibliotheek Zutphen, Broederenkerkplein 2. Toegang 15 euro. Aanmelden via de website van de bieb  (zie agenda) of rechtstreeks via bijdebieb.op-shop.nl/10114/maaike-meijer/08-03-2024.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant