V.l.n.r.: koorleden Ina, Rikie, Jannie, Lies en schaapsherder Elly met de geadopteerde lammetjes. Foto: PR

V.l.n.r.: koorleden Ina, Rikie, Jannie, Lies en schaapsherder Elly met de geadopteerde lammetjes. Foto: PR

Chic en Shanty adopteren lammetjes van schaapskudde de Belhamel

Algemeen

WARNSVELD/BRUMMEN - Het vrouwenkoor Chic en Shanty uit Brummen heeft onlangs twee lammetjes geadopteerd van schaapskudde de Belhamel in Warnsveld. De lammetjes zijn vernoemd naar het koor en zorgen voor een bijzondere verbinding tussen muziek en natuur.

Elly Jansen, een inwoner van Brummen, trad onlangs toe als veertigste lid van het koor. Samen met haar man Harrie beheert zij de schaapskudde, waar momenteel volop lammerentijd heerst. Tijdens een koorrepetitie ontstond het spontane idee om een lammetje te adopteren. Het ingezamelde bedrag bleek zelfs genoeg te zijn voor twee lammetjes, die nu bekend staan als Chic en Shanty, een tweeling.

Terwijl de kudde van Elly en Harrie flink groeit, ondergaat ook het vrouwenkoor Chic en Shanty uitbreiding. Met 40 leden is er zelfs een ledenstop ingesteld. Het afgelopen jaar heeft het koor echter ook enkele veranderingen doorgemaakt. Zo moest het koor afscheid nemen van pianist Wisely, die vanwege stage elders niet langer kon blijven. Daarnaast moest het koor op zoek naar een nieuwe repetitieruimte en kondigde dirigent Merel Harkink plotseling haar vertrek aan vanwege gezondheidsredenen. Gelukkig vond het koor snel nieuwe wegen. Sinds januari dit jaar repeteert Chic en Shanty met veel enthousiasme en plezier onder leiding van dirigent Tatjana Laryna in Dorpshuis Concordia. Met 40 zingende dames en twee geadopteerde lammetjes kijken ze vol optimisme uit naar een zonnige toekomst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant