Even bijkomen of opwarmen kan bij de horeca. Foto: PR
Even bijkomen of opwarmen kan bij de horeca. Foto: PR

Winterfestijn in Zutphen met kerstsfeer, livemuziek, straattheater, foodtrucks en meer

Algemeen

ZUTPHEN – Duizenden lampjes, kerstbomen, livemuziek, straattheater, (kinder)attracties, foodtrucks en sfeervolle kerstkramen: op zondag 10 december beleeft het hele gezin een dag uit tijdens het Winterfestijn in Zutphen. Op deze extra koopzondag is het feestelijk shoppen in de binnenstad van Zutphen. Het Winterfestijn duurt van 12.00 tot 17.00 uur.  

Na de succesvolle eerste editie van het Winterfestijn in 2022 organiseert Zutphen Promotie in samenwerking met de ondernemers uit de binnenstad ook dit jaar weer een magisch festijn. Voor de opzet is dezelfde formule als die van vorig jaar gekozen, maar met weer andere attracties. De stad is sfeervol versierd voor de kerstdagen, met kerstbomen en duizenden lichtjes. De winkels zijn open en op de Houtmarkt is een kerstmarkt met foodtrucks en houten sfeerkramen met lekkernijen, kerstartikelen en andere snuisterijen. Ook in de Nieuwstad en de Spittaalstraat staan tientallen sfeervolle kramen en in de Laarstraat is de Zeldzaam Mooi Wintermarkt met unieke, originele en handgemaakte producten. 

Hoogtepunt – letterlijk en figuurlijk – is het reuzenrad op de Groenmarkt. Hierin heb je prachtig uitzicht over de markt. Ook op andere plekken in de stad is ‘draaivermaak’: een grote nostalgische zweefmolen, een kleurrijke draaimolen en op de Schupstoel staat de Kinder Kersttrein klaar voor een magisch rondje over de Zaadmarkt. 

Verrassende acts
In het decor van de historische binnenstad verrassen verschillende straattheater-, circus-, muziek- en dansacts de bezoekers. Van de nieuwsgierige soldaten van Per-Q tot de gigantische Christmas Express met daarop een elegante lakei en zijn betoverende winterkoningin en van grote rendieren tot de internationaal bekende circusparade Circolation van Circo Di Strada. Gospelkoor de Lichtpuntjes, bekend van de Efteling, geeft opzwepende optredens op de Groenmarkt. Op de Houtmarkt treedt kerstband The Red Runners op en bij de Glühwein Carrouselbar op de Zaadmarkt draait de DJ-bus de grootste kersthits. Al winkelend kan het publiek ook shantykoor De IJsselboei, het Dickensorkest en popkoor Back Corner tegenkomen. Even bijkomen of opwarmen kan bij de horeca – binnen en op verwarmde winterterrassen.

Het volledige programma van het Winterfestijn is af te halen bij de VVV op de Houtmarkt en te downloaden op www.winterfestijnzutphen.nl. Vanwege de verwachte drukte is het advies zoveel mogelijk op de fiets en met het openbaar vervoer te komen. 

Ook voor de kinderen zijn er diverse attracties. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld