Johan te Linde. Foto: PR

Johan te Linde. Foto: PR

De Elf Marken viert 40-jarig jubileum in Eefde

Algemeen

EEFDE - De Historische Vereniging De Elf Marken viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. In verband daarmee wordt in alle vijf dorpen een jubileumavond gehouden. Almen en Harfsen zijn in het voorjaar al aan de beurt geweest. De dorpen Gorssel en Epse volgden september en oktober. In deze vier dorpen kunnen de vele bezoekers op een zeer geslaagde avond terugkijken. Donderdag 23 november is de jubileumavond in Eefde. Daar zal bestuurslid Johan te Linde een presentatie verzorgen over de geschiedenis van het dorp Eefde. 

Johan te Linde is een groot kenner van de geschiedenis van Eefde. Johan heeft meerdere publicaties over Eefde op zijn naam staan. Zo schreef hij in 1994 het boek ‘Van Kerkpad tot kerk’. Ook is hij medeauteur van het prachtige boek over Eefde met de titel: ‘Eefde, een kroniek van een verknipt dorp’. Dit boek is nog steeds te koop bij De Elf Marken.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze avond met de vereniging te vieren. Aanmelden is niet nodig. De entree is gratis en dat geldt ook voor een kop koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze. Aanvang 20.00 uur, inloop 19.30 uur in de Ontmoetingskerk, Schurinklaan in Eefde.

Boekje
Aan het eind van de avond wordt per gezin een jubileumboekje aangeboden over de geschiedenis van De Elf Marken. Daarin is onder andere lezen dat de vereniging ontstaan is uit een ludieke actie van de carnavalsvereniging in Gorssel en dat De Elf Marken van 1991 tot 2011 haar onderkomen had in de vroegere kleuterschool aan de Hulstweg in Harfsen. De historische vereniging noemde dit clubgebouw ‘Het Richtershuis’. Sinds 2011 heeft de vereniging het historische tramstation in Gorssel als verenigingsgebouw.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld