Sjoerd Wannet, wethouder gemeente Zutphen, wijst naar zijn input op de banner. Foto: PR
Sjoerd Wannet, wethouder gemeente Zutphen, wijst naar zijn input op de banner. Foto: PR

Wethouders aanvulling op ‘Kunnen lezen en schrijven is belangrijk want…’

Algemeen

ZUTPHEN/LOCHEM - De Week van lezen en schrijven is alweer een tijdje geleden. Tijdens deze week waren de wethouders van de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen aanwezig bij een taalles in hun gemeente. Aan iedere wethouder werd gevraagd de stelling ‘Kunnen lezen en schrijven is belangrijk want …’ aan te vullen. Dat hebben de wethouders gedaan. Inmiddels staan de vier stellingen op één banner en zijn deze als cadeau aan de gemeenten uitgereikt. De banners staan nu op een centrale plek in ieder gemeentehuis en in iedere vestiging van BIJ de bieb. 

Met de input van de wethouders op deze stelling wil BIJ de bieb iedereen die de banner bekijkt informeren, inspireren en enthousiasmeren over het belang van kunnen lezen en schrijven. De input van wethouder Sjoerd Wannet van de gemeente Zutphen is het volgende: ‘Je wordt gezien, je doet makkelijker mee en elk boek opent een deur naar 1.000 andere werelden’.

Mariël Schotpoort (coördinator Taalhuis) zegt hierover: “In de vier gemeenten waarin wij actief zijn, zijn er best veel mensen die lezen en/of schrijven lastig vinden. Vaak vinden mensen het een taboe om hierover te spreken. Lang niet iedereen weet dat je bij het Taalhuis gewoon binnen kunt lopen om vragen over taal te stellen of om hulp te zoeken. Bij het Taalhuis is iedereen welkom die (beter) wil leren lezen, rekenen, schrijven en/of spreken. Het maakt niet uit of Nederlands jouw moedertaal of tweede taal is. De hulp van het Taalhuis is voor iedereen en is gratis.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld