Wethouder Jasper Bloem (m) in gesprek met de voedselcoaches (vlnr Emel Sahan, Dijarco Krens, Gea Oosterveld en Arianne van Rosmalen). Foto: Stefan van Dooremolen

Wethouder Jasper Bloem (m) in gesprek met de voedselcoaches (vlnr Emel Sahan, Dijarco Krens, Gea Oosterveld en Arianne van Rosmalen). Foto: Stefan van Dooremolen

Stadsvoedsel Zutphen deelt kennis over gezond eten op basisscholen

Algemeen

ZUTPHEN - In november organiseren de voedselcoaches van Stadsvoedsel Zutphen weer de ‘Week van de Smaak’ op Zutphense basisscholen. Dit jaar staat de vegetarische hamburger centraal die gemaakt is van bonen. De kinderen krijgen eerst les over vegetarisch eten en maken dan zelf bonenburgers. Natuurlijk worden deze na afloop lekker in de klas opgepeuzeld.

Voedseleducatie is een van de thema’s van het Lokaal Preventie Akkoord van gemeente Zutphen. Daarom bezocht wethouder Jasper Bloem op 13 november de Prins Clausschool. Gestart werd met een kort gesprek met de leerlingen over de vraag wat vegetarisch is en waarom sommige mensen kiezen voor vegetarisch eten. Vervolgens werden de mouwen opgestroopt en gingen de leerlingen aan de slag om zelf een burger te maken van bonen, meel en kruiden. Voor wethouder Bloem en alle 90 leerlingen werd het die ochtend een echt feestje.

Stadsvoedsel Zutphen voert in opdracht van de gemeente Zutphen het Programma ‘Voedseleducatie Zutphense Jeugd’ uit op basisscholen. Hiervoor worden voedselcoaches ingezet die kinderen begrip bijbrengen over gezond voedsel. Dat gebeurt vooral via zelf ervaren bij kook-en smaaklessen en bij tuinieren. De ‘Week van de Smaak’ is één van de onderdelen van dit programma, dat sinds 2017 loopt. De stichting is met haar voedselcoaches uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner op scholen, de gemeente en bij de GGD als het gaat over preventie en voorlichting over gezonde voeding. Meer informatie is te lezen op www.stadsvoedselzutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld