Het team van Achterhoek Nieuws op de kaart van het werkgebied. Foto: PR

Het team van Achterhoek Nieuws op de kaart van het werkgebied. Foto: PR

Lokale kranten van Achterhoek Nieuws hebben het hoogste bereik van Nederland

Algemeen

ACHTERHOEK – Met de eerste plaats voor Aalten Vooruit en nog drie andere titels in de landelijke Top 10 mag Achterhoek Nieuws zich de uitgever met het hoogste bereik van Nederland noemen. Dat blijkt uit het tweejaarlijkse Nationaal Media Onderzoek (NMO), waarvan 26 september de nieuwste versie is gepubliceerd. Achterhoek Nieuws-titel Aalten Vooruit voert de lijst aan met een bereik van maar liefst 91 procent onder inwoners van dertien jaar en ouder. Ook bereiken Aalten Vooruit en De Band (plek 4) samen het hoogste percentage inwoners van een gemeente in Nederland. Achterhoek Nieuws staat dus maar liefst drie keer op nummer 1. 

Andere titels met een topnotering van Achterhoek Nieuws zijn Achterhoek Nieuws Winterswijk (6) en de Lichtenvoordse krant Elna (7). Alle vijftien titels van de uitgever samen bereiken 63,4 procent van Achterhoekse inwoners van dertien jaar en ouder. Dat percentage ligt een stuk hoger dan het gemiddelde bereik (46,1 procent) van alle 175 onderzochte kranten.

Trots
Het team van Achterhoek Nieuws is ontzettend trots op deze topprestatie. “Het geeft aan dat wij met de inhoud van onze kranten goed inspelen op de wensen van ons publiek.” Uit het onderzoek blijkt dat respondenten de krant vooral lezen omdat zij interesse hebben in lokale evenementen en activiteiten (78 procent), gemeentelijk nieuws/aankondigingen (74 procent) en lokale cultuur en sport (68 procent). Ruim driekwart leest de krant op papier en 20 procent op papier én online. “Achterhoekers zijn vaak bescheiden. Maar nu even niet. We zijn supertrots op het bereiken van drie keer de eerste plek waarbij de NMO een groot deel van alle huis-aan-huis kranten in Nederland heeft onderzocht.”

Blijven verbeteren
Achterhoek Nieuws ziet de uitkomst van dit onderzoek als een grote motivatie om de kwaliteit van zowel de papieren krant als de online kanalen voor het publiek te blijven verbeteren. Voorbeelden daarvan zijn de digitale Cultuurnieuwsbrief voor de hele Achterhoek, de Open Redacties die we voor lezers organiseren en een trainee onderzoeksjournalistiek die in november aan de slag gaat op de redactie van Achterhoek Nieuws.

Bezorging
De kwaliteit van de bezorging blijft ook een belangrijk aandachtspunt voor de uitgever. Het is voor Achterhoek Nieuws vooral zaak om zicht te krijgen op waar zich problemen voordoen. Daarvoor is de website www.bezorgklacht.nl ingericht. Iedereen die de krant niet ontvangt, wordt verzocht dit op deze site te melden. Met het inzicht dat deze site biedt, kan Achterhoek Nieuws samen met de verspreidorganisatie op zoek gaan naar oplossingen.

Bij de verspreidorganisaties die voor Achterhoek Nieuws werken, zijn bezorgers altijd welkom. Bezorgers die willen helpen de toppositie van Achterhoek Nieuws vast te houden, kunnen zich melden op www.ikwilkrantenbezorgen.nl. Als de krant niet is bezorgd, kan deze worden afgehaald bij een afhaalpunt in de buurt. Kijk op www.afgiftepunten.nl voor alle adressen.

Ook is het mogelijk om de krant digitaal te ontvangen op de avond voordat de papieren krant wordt bezorgd. Ga naar de website van de betreffende krant, schrijf je gratis in voor de nieuwsbrief en krijg wekelijks de digitale krant per mail.

Kijk voor meer informatie over bijvoorbeeld adverteren op uitgeverij.achterhoeknieuws.nl

Ga naar www.achterhoeknieuws.nl/nieuwsbrief/aanmelden om je aan te melden voor de Cultuurnieuwsbrief of een of meer van de andere nieuwsbrieven van Achterhoek Nieuws.

Meer informatie over het onderzoek: www.nationaalmediaonderzoek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld