Auteur Annegreet van Bergen. Foto: Ingrid Zieverink Fotografie
Auteur Annegreet van Bergen. Foto: Ingrid Zieverink Fotografie

Lezing ‘Het goede leven’ en meer in Geweldig!

Algemeen

ZUTPHEN - Op initiatief van Club Goud uit Nijmegen reizen er dit jaar drie POP-UP EXPO’s door het land. Het doel: kunst brengen naar mensen die zelf niet meer makkelijk naar het museum kunnen. De expo ‘Favorieten’ van het Noord Brabants Museum toont vooral taferelen van vroeger en is nog tot 5 oktober te zien in Geweldig! De expositie is de aanleiding voor een lezing van Annegreet van Bergen op woensdagavond 4 oktober. Zij komt vertellen over haar nieuwe succesboek ‘Het goede leven’. De lichtbeelden die zij bij de lezing toont, maken het verhaal extra boeiend en roepen herinneringen op aan vroeger tijden. Verder worden er komende weken in Geweldig! bij de schilderijen passende poezenverhalen met elkaar gedeeld en zelf bootjes gemaakt.

Annegreet van Bergen is vooral bekend van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Op 4 oktober komt zij in de ontmoetingsruimte van Geweldig! vertellen over ‘Het goede leven’. Inloop vanaf 19.00 uur, start lezing om 19.30 uur. Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage is welkom, consumpties voor eigen rekening. 

Nederland is in korte tijd rijker geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Hierdoor is ons dagelijks leven onherkenbaar veranderd. Huismoeders doen hun boodschappen niet meer met een netje in de hand bij de kruidenier om de hoek. De tijd is voorbij dat verloofde stellen jaren moesten sparen voor hun uitzet of dat mensen maanden op een telefoonaansluiting moesten wachten. Welk kind spaart tegenwoordig nog sigarenbandjes? En: welke vrouw wordt nog ontslagen als ze gaat trouwen? Annegreet besteedt extra veel aandacht aan de ontwikkelingen die ervoor hebben gezorgd dat juist de afgelopen jaren de emancipatie van vrouwen zo’n vlucht heeft kunnen nemen. Welk kind kan zijn moeder nog achter het wasbord uittekenen? Dat beeld is dankzij de wasautomaat uit de tijd geraakt. Hierover, en over nog veel meer gaat het verhaal van Annegreet van Bergen. 

Poezenverhalen en zelf bootjes maken
De schilderijen uit het Noord Brabants Museum zijn aanleiding voor nog meer leuke activiteiten in Geweldig! Het schilderij ‘Moederpoes met kittens’ nodigt uit om verhalen over poezen met elkaar te delen. Yvonne Nievaard vertelt donderdagmiddag 28 september om 14.00 uur verhalen over haar heel bijzondere kat Jip met wie zij 25 jaar lang avonturen heeft beleefd. Tussendoor is er volop ruimte om poezenverhalen met bijbehorende foto’s uit te wisselen. Op het schilderij ‘Portret van Bernard’ zit hij met een prachtige speelgoedboot. Hoe leuk is het om zelf bootjes te maken en daarmee te varen? Dat kan tijdens de kinderknutselmiddag in Geweldig! op woensdagmiddag 20 en 27 september van 14.30 tot 16.00 uur.

Wijkrestaurant en ontmoetingsplek Geweldig! is gevestigd in wooncomplex Sint Elisabeth, Geweldigershoek 39, en is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld