De crew, die de medewerking heeft verleend aan de opnamedag, bij Huize 't Oye met drie militaire voertuigen en een militaire motor uit 1942. Tweede van rechts producent/regisseur Rob Hulshoff. Foto: PR

De crew, die de medewerking heeft verleend aan de opnamedag, bij Huize 't Oye met drie militaire voertuigen en een militaire motor uit 1942. Tweede van rechts producent/regisseur Rob Hulshoff. Foto: PR

Nieuwe filmproductie over Warnsveld door de jaren heen

Algemeen

WARNSVELD -  Op 1 juni zijn de opnames gestart voor een nieuwe filmproductie over Warnsveld. Deze professionele film, onder leiding van regisseur en producent Rob Hulshoff, neemt de kijkers mee op een boeiende ontdekkingstocht door de geschiedenis van de voormalige gemeente Warnsveld, van 1980 tot 2024.

Na het succes van de film ‘Warnsveld 2020’, werd het filmteam benaderd met vragen waarom bepaalde iconische gebouwen niet waren opgenomen. Na zorgvuldige overweging heeft regisseur Hulshoff besloten om een nieuwe film te maken, waarin deze gebouwen en andere belangrijke locaties uit de gemeente centraal staan.

Gedurende de opnames zullen tien objecten worden bezocht en zullen gesprekken plaatsvinden met zowel huidige als voormalige bewoners. Hierdoor ontstaat een informatief verhaal over elke locatie. De opnames vinden plaats tussen 13 mei en 19 augustus. Gerard en Cyril zijn de gesprekspartners bij de locaties en hebben zich ook verdiept in de historie van de locaties.

Op 1 juni werden de aanrijroutes vastgelegd, waarbij gebruik werd gemaakt van drie militaire voertuigen en een motor, met de bestuurders gekleed in authentieke kledij. Tijdens de ritten voeren Gerard Derksen en Cyril Hendriks gesprekken over de omgeving, waardoor er een boeiend verhaal ontstaat dat later in de film zal worden verwerkt.

De volgende locaties worden bezocht tijdens de opnames: Klein en Groot Graffel, Landhuis ‘t Jachthuis, De Bouwkamp, Huis ‘t Meyerink, Huis ‘t Velde, Landgoed ‘t Waliën, Warkense Molen, Kasteel Suideras en de RK kerk, Huize ‘t Oye en Theetuin de Maalderij. Het Warnsvelds Mannenkoor en Muziekvereniging Jubal met dweil- en muziekorkest verlenen medewerking aan de film.

De film is een professioneel project met een uitgewerkt script en draaiboek. Het filmteam is dankbaar voor de gastvrijheid en medewerking van alle bezochte locaties. Na voltooiing van de film zal er natuurlijk aandacht worden gevraagd voor de vertoning ervan.

Gerard en Cyril bekijken de kaart voor het volgende bezoek aan een locatie. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld