Crew Hakunama Tentfeest. Foto: Dennis van der Toorn Vrijthoff

Crew Hakunama Tentfeest. Foto: Dennis van der Toorn Vrijthoff

DVDTV

Vriendengroep organiseert 2de editie Hakunama Tentfeest in Warnsveld

Algemeen

WARNSVELD - De beste ideeën ontstaan meestal in het café, de keet of op een ander feest. Dit overkwam ook een vriendengroep uit de Achterhoek: een dik tentfeest zou toch ‘donders mooi’ zijn? Het bleef niet bij een biertje en een idee. Inmiddels heeft de eerste editie plaats gevonden en staat de tweede voor de deur. Op 1 april is in Warnsveld het volgende Hakunama Tentfeest, een naam die eveneens aan de bar ontstond.

De benaming is afgeleid van hakuna matata, een term die bekend is van een liedje uit de Disneyfilm The Lion King. “Het betekent in de Afrikaanse taal Swahili ‘geen zorgen’. En dat is precies ons doel tijdens dit tentfeest. Tijdens de eerste editie hebben we dat helemaal waargemaakt. Er is een nieuwe traditie geboren”, aldus Rick Vreeman, een van de initiatiefnemers.
Vol trots kijken ruim zeventig vrienden uit naar de tweede editie met wederom een hoog feestgehalte. Rick: “Het is een heel avontuur richting het eerste weekend van april, wanneer de megatent weer neerstrijkt in Warnsveld. We starten de opbouwweek met enkel een bouwkeet en een dixie en in zes dagen verandert het weiland aan de Den Elterwerg, ter hoogte van de Rijksstraatweg, in een heus festivalterrein.”

Zesmaster
Het Hakunama Tentfeestteam hoopt een vertrouwd gezicht te worden op de evenementenkalender. Ieder eerste weekend van april willen zij voortaan het festivalseizoen aftrappen in een grote zesmaster op het vers begroeide weiland aan de Rijksstraatweg in Warnsveld. Volgens de organisatie zit het succes ‘m in het feit dat dit feest verbindt en zij niet besparen op de line-up.
Rick: “We hebben onder het genot van een paar potten pils een avond lang promo’s bekeken van diverse feestbands en vervolgens een top-3 gemaakt. Die hebben we opgezocht in verschillende feesttenten. Hieruit hebben we onze favoriet voor de komende editie gekozen.” De organisatie lette niet alleen op de muzikale kwaliteiten maar vooral ook op het feestgehalte: show en beleving. De feestband Proost! zal dit jaar de sterren van het doek spelen. Daarnaast komt Boer Bennie de boerendochters toehøken en zal Vieze Jack het ook niet beschaafd houden. Dit alles onder begeleiding van de regionaal bekende dj Jeronimo. “Geen lauwe start dus, gelijk gas d’r op!”.
Op zaterdag 1 april, om 19:00 uur gaan de poorten open. De organisatie is te volgen via social media (@hakunamatentfeest). Voor meer informatie en tickets zie de website.


www.tentfeesten.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld