Foto: PR
Foto: PR

Nieuwe ramen voor de woning: dit zijn de voordelen

Algemeen

Een kritische blik op menig huis buigt vaak automatisch af naar de ramen. Deze kunnen vaak wel een update gebruiken vanwege lekkage, viezigheid die zich niet meer laat verwijderen of slijtage. De ramen vervangen is een duurzame investering in uw woning. Onderstaande redenen vertellen waarom. 

Meer licht
Een zolder wordt van een kamer waar louter ongebruikte rommel was opgeslagen, opeens een volwaardig vertrek dat uitnodigt tot nieuwe ideeën. Meer licht biedt de mogelijkheid om hier te knutselen, kleien, schilderen, tekenen of andere hobby’s te bedrijven. Het VELUX dakraam vervangen zorgt ervoor dat het huis dus optimaal benut wordt. Ook een extra slaap- of logeerkamer is hier een optie. Of een thuiskantoor, waar veel huishoudens momenteel behoefte aan hebben. En dat zal niet zo snel veranderen. 

Meer ruimte
Meer licht betekent ook meer (optische) ruimte. Op de website van Dakraam Garant zijn daarvan vele voorbeelden te zien. De dakramen kunnen bovendien geopend worden, zodat op warme dagen thuis gewerkt kan worden zonder dat er meteen een energievretende airco hoeft te worden aangeschaft. Een zolderkantoor kan ook prima gecombineerd worden met een functie als logeerkamer wanneer er een opklap- of opblaasbed (ook trendy en reuzehandig) wordt neergezet. Ruimtebesparing is vaak een kwestie van slim zijn. 

Betere isolatie
Nieuwe ramen zijn vanzelfsprekend van dubbel glas of misschien zelfs HR++ glas zodat het huis beter geïsoleerd wordt. Overbodig om te melden: dit scheelt veel stookkosten. De specialisten van Dakraam Garant werken alles bovendien op dusdanige nette wijze af, dat er geen lekkage is tussen raam en muur. Naast onnodig stroomverbruik is tocht natuurlijk ook erg onprettig, en vocht is eveneens een ongewenste indringer die voor schimmelvorming zorgt. Maar niet als de specialisten eraan te pas komen.

Mogelijkheid tot bijpassende raamdecoratie
Op datzelfde Dakraam Garant worden bewoners geïnspireerd tot het uitzoeken van bijpassende raamdecoratie. Rolluiken zijn een nieuwe trend: zagen we deze voorheen alleen veel in Zuid-Nederland, nu kijken ook huizenbezitters in meer noordelijke provincies naar een manier om ‘s avonds het huis totaal te verduisteren voor een goede nachtrust. Ook omdat de rolluiken veel geluid van buiten weren.

Betere verkoopprijs
Het vervangen en decoreren van de ramen is een prima investering in de waarde van het huis. In de huidige situatie is het wellicht aantrekkelijk om een huis te koop te zetten, maar er iets voor terugkopen met de winst gaat niet zo makkelijk. Wanneer de huidige woning echter wordt aangepakt op allerlei vlakken (denk verder aan energiebesparing) kan er nagedacht worden over een mogelijke overstap. Met het vervangen van de ramen is die sneller gezet.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Dakraamgarant. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld