Kaarsenkroon in de Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar
Kaarsenkroon in de Walburgiskerk. Foto: Tim Wengelaar

Kaarsjes branden in de Walburgiskerk

Algemeen

ZUTPHEN - Woensdag 2 februari is de Walburgiskerk van 18.00 tot 20.00 uur vrij toegankelijk voor iedereen die een kaarsje wil komen branden.

Traditioneel wordt op 2 februari Maria Lichtmis gevierd: het einde van de winter en het begin van de lente. Dit jaar viert men in de Walburgiskerk ook het einde van de strenge lockdown. Dit gebeurt door de kaarsen in de kaarsenkroon te laten branden en met muzikale omlijsting. Leerlingen van de muziekschool die tijdens het kerstfestival zouden optreden, zullen dat nu doen bij het licht van de kaarsenkroon.

De Walburgiskerk met zijn rijke historie wil op deze manier duidelijk maken dat het een plaats is voor iedereen, voor elke Zutphenaar. De Walburgiskerk is er voor jong en oud, gelovig of niet gelovig en heeft iedereen wat te bieden.

Tijdens het bezoek zijn de huidige coronaregels van kracht: de anderhalve meter regel, mondkapjes en de QR-codecheck. Voor wie wil bijdragen aan het onderhoud en de openstelling van de kerk kan dit doen via de middeleeuwse offerkist of vriend worden. Zie voor meer informatie de vernieuwde website.


www.walburgiskerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant