Gerard Pelgrim. Foto: Pascale Drent
Gerard Pelgrim. Foto: Pascale Drent

Gerard Pelgrim gekozen tot lijsttrekker Stadspartij

ZUTPHEN/WARNSVELD - De Stadspartij Zutphen Warnsveld gaat met Gerard Pelgrim als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen in. Gerard is nu fractievoorzitter van de Stadspartij in de Zutphense gemeenteraad. “We gaan ons inzetten om van Zutphen een nog mooiere, aantrekkelijke en socialere gemeente te maken. Een gemeente waarin iedereen zichthuis voelt, gezien wordt en kan en mag mee doen.”

Gerard is vanaf 2010 lid van de raadsfractie van de Stadspartij. Eerst als forumlid en daarna als raadslid. Hij was ook voorzitter van de Auditcommissie van de gemeente en is nog lid van die commissie. Vanaf 2019 is hij fractievoorzitter van de Stadspartij Zutphen Warnsveld. “Ik ben zeer gemotiveerd en ambitieus en wil mij ook de komende vier jaar vol inzetten vóór en mét alle inwoners, ruimte geven aan bewonersinitiatieven en doen wat we zeggen. Voor mij staan de bewoners op 1.”

De Stadspartij heeft een zeer ambitieus en heel concreet verkiezingsprogramma, volgens Gerard. “We leggen daar nu de laatste hand aan en we gaan daar met een even ambitieuze en enthousiaste groep mensen aan werken. Ik wil me sterk maken voor betaalbare en voldoende woningen voor onze inwoners, een lokale energietransitie - dus geen plek voor grootschalige initiatieven voor windmolens en zonne-energie - en de inwoners op 1, dat wil zeggen, meer ruimte voor burgerinitiatieven, openheid en transparantie naar de inwoners, ook Zutphen verdient een nieuwe bestuurscultuur.

Het verkiezingsprogramma van de Stadspartij Zutphen Warnsveld wordt begin januari gepubliceerd, evenals de andere kandidaten op de lijst.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden