Digitale informatieavond: Hoe maken we onze binnenstad aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers?

ZUTPHEN - Afgelopen zomer is de gemeente Zutphen gestart met een onderzoek naar de toekomst van de binnenstad. Op woensdagavond 15 december van 19.30 uur tot 21.00 uur praat de gemeente inwoners bij over het onderzoek via een digitale bijeenkomst. Ook kunnen deelnemers tijdens de avond vragen stellen via de chat en digitaal hun mening geven.

Wethouder Annelies de Jonge: “Onze binnenstad blijft zich ontwikkelen en dat is mooi om te zien! We doen dit onderzoek, zodat we goed kunnen inspringen en anticiperen op alle veranderingen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we inwoners goed betrekken en zij de kans krijgen om hun mening te geven. Want de binnenstad is voor ons allemaal een belangrijke plek.” 

Programma
Tijdens de digitale bijeenkomst geeft bureau BRO een presentatie over het onderzoek in Zutphen en algemene trends in het bezoek aan steden. Wethouder Annelies de Jonge legt tijdens de avond uit waarom de gemeente dit onderzoek doet. Om ervoor te zorgen dat deelnemers hun mening kunnen geven, worden er digitaal een aantal stellingen voorgelegd. Daarnaast kunnen deelnemers via de chat vragen stellen. De reacties neemt de gemeente mee in het vervolgonderzoek.

Link digitale bijeenkomst: https://us02web.zoom.us/j/82539914748?pwd=TXhmRUNMcmg4bFlvc0NuUDc1UjBGQT09

Vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers komen zelf niet in beeld en kunnen ervoor kiezen om Zoom te downloaden of de link te openen via de browser. 

Toekomstvisie en plan van aanpak voor de binnenstad
De Zutphense binnenstad verandert van winkelgebied naar een gebied waar je wilt zijn voor ontmoeting, shoppen, ontspanning en om te wonen. De coronacrisis heeft de noodzaak vergroot om economische maatregelen te nemen in het kader van de veranderende binnenstad. Samen met Binnenstadsmanagement, ondernemers, vastgoedeigenaren en inwoners wil de gemeente daarom een gedragen toekomstvisie voor de binnenstad én een plan van aanpak ontwikkelen voor de functionele invulling van de Zutphense binnenstad. Het afgelopen half jaar zijn er al verschillende analyses gedaan en gesprekken gevoerd met ondernemers en vastgoedeigenaren. BRO begeleidt de gemeente hierin.

Op de hoogte blijven van het onderzoek en na de digitale bijeenkomst een verslag ontvangen van de avond? Stuur dan een e-mail naar info@zutphen.nl en geef hierin aan dat u op de hoogte wil blijven over het onderzoek binnenstad.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden