<p>The Voice of Love. Foto: PR</p>

The Voice of Love. Foto: PR

(Luxor Zutphen )

Vermakelijke filmbiografie over Céline Dion

ZUTPHEN - Luxor vertoont in december The Voice of Love, een hartverwarmende en bij vlagen hilarische film over het leven van Céline Dion, het verlegen meisje uit een Canadese plattelandsfamilie dat door haar gouden stem een wereldster wordt.

The Voice of Love is een ode aan Céline Dion. Regisseur en actrice Valérie Lemercier liet zich inspireren door het leven en de liefde van de Canadese superster. De film laat met humor en warmte zien hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic, Las Vegas en die ene grote liefde, uitgroeit tot de één van de grootste sterren ter wereld.

Ze heet Aline in de film, maar is overduidelijk Céline Dion. Aline is het veertiende kind in het gezin Dieu. Als haar ouders ontdekken dat de jonge Aline een gouden stem heeft, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig plattelandsmeisje uit Franstalig Canada verder? Een afspraak met producent Guy-Claude blijkt wat ze beiden nodig hebben. Samen kunnen ze met moed, geduld en liefde de wereld aan. Van lokale tv-shows tot megahits en van onzekere jonge vrouw tot stijlicoon. Lemercier brengt de zangeres vol warmte en humor tot leven. Geestig is bij voorbeeld de rol van haar moeder die haar getalenteerde dochter probeert te beschermen tegen de gevaren van de showbusiness, inclusief haar veel oudere manager die haar minnaar wordt. Het is de kordate Aline/Céline die zelf het initiatief neemt voor de relatie die uitmondt in een huwelijk.

Te zien op 9, 13, 16 en 18 december. Aanvang 14.00 uur. Tickets aan de kassa en via de website. Toegang: 6 euro.


luxorzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden