Egle Petrošiute. Foto: Alex Schroder
Egle Petrošiute. Foto: Alex Schroder

Egle Petrošiute zingt in Uffie’s

ZUTPHEN - De Litouwse zangeres Egle Petrošiute komt zingen bij It’s Time for Jazz. Zoals vorige week al aangekondigd, zullen de komende uitvoeringen vanwege de huidige coronamaatregelen op zondag plaatsvinden in plaats van dinsdag. Dit optreden vindt dus plaats op zondag 28 november om 15.00 uur in de gewelvenkelder van Uffie’s aan de Houtmarkt 71 in Zutphen.

Egle Petrošiute is afkomstig uit Litouwen en kwam in 2012 naar Nederland om jazz zang te studeren. Eerst in Den Haag en later behaalde zij haar master aan het Amsterdams conservatorium. Egle is een veelzijdige zangeres, componist en docent. Haar brede visie op muziek in het algemeen levert een spannende fusion op van exotische Braziliaanse muziek tot arrangementen die zij zelf schrijft op nummers van bijvoorbeeld Stevie Wonder. Naast de intieme sound die haar optredens kenmerken is ze ook vaak frontvrouw voor grote orkesten. Zo trad zij op met o.a. The Jazz Philharmonic Orchestra of St. Petersburg en het Vilnius Jazz Orchestra. 

Haar begeleiders zijn, aan de piano, Timothy Banchet die in 2012 summa cum laude afstudeerde aan het Amsterdams conservatorium bij Bert van den Brink. Hij speelde o.a. met Benjamin Hermans en Ignacio Berroa. Op de bas brengt zij mee Matheus Nicolaiewsky van het Koninklijk conservatorium uit Den Haag en op drums de jonge talentvolle drummer Tim Hennekes. Deze laatste is nog studerende. 

De toegang bedraagt 12,50 euro en 10 euro voor studenten of Vriend van ITFJ. Voor meer informatie zie de Facebookpagina van It’s time for Jazz of mail naar fttp@planet.nl.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden