Laatste bouwgrond Leesten Oost verkocht

ZUTPHEN - Wethouder Laura Werger heeft woensdag 10 november namens de gemeente Zutphen haar handtekening gezet onder de verkoop van het laatste stuk bouwgrond in Leesten Oost. Hiermee gaat na ruim 20 jaar woningbouwontwikkeling in Leesten Oost de laatste fase van start. Project Het Lint, een ontwikkeling en realisatie van Koopmans Bouwgroep, vormt het slotstuk van Leesten aan de noordzijde van de Zutphense woonwijk. 

Wethouder Laura Werger: “Ik ben blij dat we met Leesten Oost nu echt de laatste fase in gaan. Het bestemmingsplan voor Leesten Oost is ooit op 30 oktober 2000 vastgesteld. De woningbouwontwikkeling heeft hier dus ruim 20 jaar geduurd. Zutphen kan trots zijn op deze wijk. Uit een leefbaarheidsonderzoek van de gemeente blijkt dat inwoners van Leesten Oost tevreden zijn met hun leefomgeving; dichtbij de natuur en toch ook dicht bij alle voorzieningen en het centrum van Zutphen.”

In Leesten Oost staan ruim 650 nieuwe huizen. In totaal biedt de wijk woonruimte aan ruim 1500 inwoners, grotendeels jonge gezinnen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden