De nieuwe editie van 'Zutphen'. Foto: PR
De nieuwe editie van 'Zutphen'. Foto: PR

Een vergeten eeuw?

ZUTPHEN - Misschien maar goed ook, ga je denken als je de omslag ziet van ‘Zutphen’, het juist verschenen tijdschrift van de Historische Vereniging Zutphen. De ellende en de armoe stralen er van af. En die eeuw was ook al zo raar begonnen met de ene revolutie na de andere oorlog. 

Dat blijkt wel uit het verhaal over de Bellefroids, die op het RK kerkhof liggen, onder wel wat ongewone grafbedekkingen. Maar het was ook de tijd dat het nu zo befaamde IJsselfront is gebouwd. Dat er wel wat meer is gebouwd, is te lezen in de WieWasTochjes over de architecten Itz en Van Etteger. Voor deze keer is niet 50, maar 150 jaar teruggekeken in de Zutphense kranten. Vreemd en herkenbaar tegelijk. Dit nummer is tevens jubileumnummer. De HVZ bestaat 40 jaar. Dus een verhaal over het oprichten ervan mocht niet ontbreken. Lezen dus, dan kunt u ook genieten van ‘Lopen met de bok’.

Het tijdschrift is voor niet-leden van de Historische Vereniging voor 5,50 euro verkrijgbaar bij de boekhandels en bij het Regionaal Archief, Spiegelstraat 13.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden