<p>Lijsttrekker Westerik (links) en wethouder Boswinkel. Foto: Nike Martens</p>

Lijsttrekker Westerik (links) en wethouder Boswinkel. Foto: Nike Martens

Martine Westerik lijsttrekker GroenLinks Zutphen

ZUTPHEN - De ledenvergadering van GroenLinks Zutphen benoemde op zaterdag 13 november Martine Westerik als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Martine Westerik is sinds 2019 fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad. Zij zette zich de afgelopen jaren met succes in voor onder andere armoedebestrijding en effectieve schuldenaanpak. Ze blijft zich de komende jaren met hart en ziel inzetten om de gemeente Zutphen lokaal verbonden, eerlijk en toekomstgericht te houden.         

In dezelfde ledenvergadering is bekrachtigd dat GroenLinks haar huidige wethouder Eva Boswinkel graag na de verkiezingen ziet terugkeren in het College van Burgemeester en Wethouders. “Zij heeft in korte tijd overtuigend laten zien dat ze krachtig en transparant bestuurt. Ze is bevlogen en optimistisch” aldus het bestuur.

Wethouder Boswinkel geeft aan pal achter de lijsttrekker te staan. “Martine is eerlijk en duidelijk met een groot hart voor kansengelijkheid. Ik kan me geen beter boegbeeld voor onze partij in Zutphen bedenken. Ze is een echte verbinder, niet alleen binnen haar eigen fractie, maar ook tussen GroenLinks en de andere fracties in onze gemeente.’ aldus Boswinkel.

Bekende gezichten en nieuwe talenten in de top 9
De vastgestelde kandidatenlijst is een mix van nieuwe en bekende gezichten, met veel verschillende expertises. In een nieuwe fractie is een goede balans tussen continuïteit en vernieuwing essentieel. Op nummer 2 staat Dolf Logemann, ecoloog en enthousiast ambassadeur van burgerinitiatieven. Zijn inbreng, kennis en ervaring worden graag teruggezien na de verkiezingen. Op 3 een voor Zutphen nieuw gezicht: Hella Godee, sinds twee jaar woonachtig in Zutphen. Een kritische denker, filosoof, docent en theatermaker. Een politiek talent met expertise in o.a. onderwijs en cultuur.

De overige kandidaten zijn (op volgorde van 4 tot en met 9): Joram van Donk, Herman Krans, Irene Kleinrensink, Bas Bresters, Rik Bresters en tot slot Rob Gort.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden