<p>Team Torenstad <em>go walking football&nbsp;</em>stelt zich voor in nieuwe tenues.<em>&nbsp;</em>Foto: Liesbeth Spaansen</p>

Team Torenstad go walking football stelt zich voor in nieuwe tenues. Foto: Liesbeth Spaansen

Teamgevoel ‘Torenstad go walking football’ versterkt door nieuwe tenues

ZUTPHEN - Nieuwe tenues met een eigen logo voor de 25 mensen die Walking Football spelen onder de naam Torenstad go walking football zijn woensdagochtend 10 november voorafgaand aan de training tijdens een officieel moment uitgereikt door Adjan Pepers, ambassadeur van het walking football, in Zutphen en Warnsveld, Gerard Geerken coördinator van de Warnsveldse Boys en Evert Koster coördinator van FC Zutphen.

Door Liesbeth Spaansen

Walking Football is een voetbalvorm die voor iedereen van 60+ geschikt is. “Het tactisch aspect krijgt een nieuwe dimensie. Het aanspelen van de bal is in de voeten in plaats van in de loop en ook het vrijlopen is veel belangrijker”, legt Adjan Pepers nog maar eens uit. “Dankzij Walking Football kun je ook op ‘latere leeftijd’ heel lang blijven genieten van voetbal.”

Adjan Pepers was verheugd de spelers te kunnen verwelkomen en dat de shirts, broeken en kousen, deels gesponsord door HouxSport, het begin vormt van een mooie walking football toekomst in Zutphen. En walking football ambities zijn er: op de agenda staat er 22 november een voetbaltoernooi tegen SC Brummen in Brummen gepland.

Daarnaast worden meer voetbalactiviteiten verwacht in 2022. “Wij willen demonstratiewedstrijden spelen en dat gaan wij doen voordat het eerste team van de Warnsveldse Boys en van FC Zutphen een thuiswedstrijd gaan spelen en wellicht ook bij andere verenigingen in de regio.” Daarnaast zijn er plannen om een toernooi te organiseren.

Na het tonen van het shirt met het nieuwe logo, volgde een enthousiast applaus. De spelers kleedden zich vervolgens om en voorafgaand aan de warming-up en wedstrijd poseerden zij trots voor de fotograaf.

Bij de Warnsveldse Boys wordt gespeeld op vrijdagavond van 19.30 tot 20.30 uur en bij FC Zutphen op woensdagochtend van 10.00 tot 11.15 uur. En als je wilt kan je ook bij beide teams spelen. “Kom eens kijken, doe mee en je hoeft echt geen voetbalverleden te hebben. Bewegen, meedoen en ontmoeten staat centraal.”


Voor informatie: 06 27581961

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden