<p>Leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool Arcade raapten plastic en ander afval op. Foto: Yvonne Lieftink</p>

Leerlingen van de groepen 5 en 6 van basisschool Arcade raapten plastic en ander afval op. Foto: Yvonne Lieftink

Arcade ruimt de buurt op

WARNSVELD - ‘Wij zijn Arcade en we houden van natuur, wij ruimen op en dat is top!’. Het liedje ontstond spontaan tijdens het rapen van afval in de wijk rond basisschool Arcade in Warnsveld. Op dinsdag 12 oktober liepen de groepen 5 en 6 van de school op het plein en in de buurt met handschoenen, vuilniszakken en grijpstokken om plastic en ander afval op te rapen.

De opruimactie was georganiseerd door de verdiepingsgroep van beide groepen. De zeven kinderen uit deze groep leerden wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van een grote activiteit. Welke materialen zijn er nodig, wat is al aanwezig in de school en hoe regelen we wat er nog niet aanwezig is? Hesjes, vuilniszakken en handschoenen werden in de school gevonden en grijpstokken konden van de gemeente geleend worden. Ook maakten de kinderen mooie posters om ruchtbaarheid aan de actie te geven en vertelden ze hun klasgenoten wat precies de bedoeling was.

Gelukkig zat het weer op dinsdagmiddag mee en kon de actie doorgaan. In groepjes trokken de kinderen door de wijk om op te ruimen. Er lagen duidelijk minder plastic flesjes dan bij eerdere opruimacties, waaruit de conclusie kon worden getrokken dat de invoering van statiegeld effectief is. Wel werden er veel snoepwikkels, andere kleine verpakkingen, een heel aantal tennisballen, een leeggelopen ballon en een speelgoedzwaard gevonden.

Zowel voor de organiserende kinderen en hun uitvoerende klasgenoten als voor de opgeruimde buurt was deze actie een groot succes.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden