<p>Impressie van de Wilhelminafontein op de Schupstoel. Foto: De Oude HBS</p>

Impressie van de Wilhelminafontein op de Schupstoel. Foto: De Oude HBS

(De Oude HBS)

Uitstel werkzaamheden Schupstoel

ZUTPHEN - De werkzaamheden voor de herinrichting van de Schupstoel, die deze maand zouden starten zijn tot maart 2022 uitgesteld. Volgens de gemeente zijn de benodigde materialen niet beschikbaar. Stichting de Oude HBS, die in juni het initiatief nam tot herplaatsing van de Wilhelminafontein op de Schupstoel: “Het geeft ons de mogelijkheid om langer actie te voeren.”

Door Alize Hillebrink

Hendrik de Bruin, van Stichting de Oude HBS is blij met het nieuws. In juli 2021 verzocht de stichting de gemeenteraad tot aanhouding van het kredietvoorstel voor de Schupstoel, in verband met het voorstel om de oude Koningin Wilhelminafontein uit 1899 onderdeel te laten uitmaken van de nieuwe inrichting van het plein.

Campagne
Dat dit voorstel door de gemeenteraad werd afgewezen weerhield de Oude HBS er niet van om in september de campagne ‘Schupstoel op de schop, Wilhelminafontein erop’ op touw te zetten.

“De herinrichting van de Schupstoel is een uitgelezen kans om de fontein een definitieve plek te geven,” zegt woordvoerder Hendrik de Bruin. Het koninklijke waterwerk staat al ruim 25 jaar droog op de Bult van Ketjen. “We gaan alles op alles zetten om de oude Koningin Wilhelminafontein onderdeel te laten uitmaken van dit mooie plein in de binnenstad.”

Steunbetuigingen
Dagelijks komen er steunbetuigingen, kleurplaten en toezeggingen van donaties bij ons binnen, vertelt De Bruin. “Allemaal Zutphense inwoners, waaronder zelfs enkele hele bekende, die willen dat de fontein weer terugkomt in de stad. Ik zou zeggen: gemeente, wacht maar even met bestellen van de materialen.” Het uitstel geeft de Stichting de gelegenheid om langer actie te voeren. “Het kan een warme winter worden wat dat betreft. Het onderwerp gaat wat ons betreft niet van tafel. Het zou zo maar een verkiezingsitem kunnen worden.”

De Oude HBS besloot gisteravond alsnog een nader onderzoek te laten doen naar de financiële en vooral technische haalbaarheid om de fontein te verplaatsen naar de Schupstoel. “Dit onderzoek kan in de loop van december, uiterlijk half januari 2022 zijn afgerond en zal worden voorgelegd aan de gemeenteraad,” aldus De Bruin.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden