Fabian Franciscus, cabaratier. Foto: Hans Dekker
Fabian Franciscus, cabaratier. Foto: Hans Dekker

Cabaretier Fabian Franciscus over geestelijke gezondheid

ZUTPHEN - Geestelijke gezondheid is een actueel thema, zeker nu uit onderzoek blijkt dat veel doelgroepen meer geestelijke problemen ervaren tijdens de coronacrisis. Cabaretier Fabian Franciscus heeft het onderwerp als thema van zijn nieuwe show ‘Kleine Wereld’ die binnenkort in première gaat en op 22 oktober in Theater Hanzehof te zien is.

Zelf gaat hij er luchtig mee om: “Lekker gezellig toch, die sessies bij de psycholoog? Of ja, dat moet je natuurlijk wel ‘coaching’ noemen, want dat klinkt zo lekker sportief.” Fabian heeft volgens zijn psychologen zelf ook nogal wat ‘problemen’. Zo sprak hij namelijk in zijn eerste show erg openhartig over zijn autisme en OCD. Maar in plaats van daar alleen maar problemen in te zien is Fabian de laatste tijd vooral veel bezig met no-nonsense zelfacceptatie.

En dat is precies wat veel mensen nu nodig hebben volgens hem. “Er zijn altijd al veel meer mensen met psychologische problemen geweest dan je dacht, maar zeker in periodes waarin het extra moeizaam gaat, zoals nu. Het is de kunst om het óók dan vooral fijn te vinden wie je bent, ongeacht wat voor bijkomende diagnoses je wel of niet mag hebben. Ik zie mijn autisme nu veel meer als een uitdaging dan vroeger.”

Voor zij die ook met geestelijke gezondheid bezig zijn, zal Kleine Wereld vol zitten met herkenbare (en soms wat minder herkenbare) avonturen bij de psycholoog of juist in ‘het wild’. Mocht je nog nooit geestelijke problemen hebben gehad, ook dan weet Fabian in zijn show wel een reden te vinden waarom je die zeker ook zou moeten hebben!

De show ‘Kleine Wereld’ van Fabian is eerlijk, ongefilterd en recht uit het leven gegrepen en op 22 oktober in Theater Hanzehof te Zutphen te zien. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.


hanzehof.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden