<p>Initiatiefnemers Chris Slagter en Remco de Vries van Storyroom Zutphen. Foto: PR</p>

Initiatiefnemers Chris Slagter en Remco de Vries van Storyroom Zutphen. Foto: PR

Bezoek De herberg van Gelre

ZUTPHEN - Deze maand is de multimediashow ‘De Herberg van Gelre’ te zien in Het Koelhuis. Bezoekers reizen mee naar het jaar 1351. Storyroom Zutphen vertelt op een nieuwe en unieke manier verhalen over de geschiedenis van Zutphen en Gelre. De herberg van Gelre is een half uur durende multimediashow met geprojecteerde animaties, personages, acteurs en bewegende decorelementen in een extra bijzondere setting; namelijk de kelder van Het Koelhuis.  De show gaat op 14 oktober in première en is te zien van 15 oktober tot en met zaterdag 23 oktober. 

Het Koelhuis is de industriële locatie in Oost-Nederland en de robuuste kelder geeft een extra bijzondere extra lading aan de show die leuk is voor jong en oud. Initiatiefnemers zijn Chris Slagter en Remco de Vries van Storyroom Zutphen: “Met onze multimediashow vertellen we op een heel nieuwe manier verhalen uit de geschiedenis. Uniek in Nederland en ik kijk ernaar uit om de show als eerste te laten zien in Zutphen.”

Ontmoet de Reinouds
Het verhaal De Herberg van Gelre wordt verteld door Luyt van Tydt. Hij is de klokkenluider van het poortersklokje in de Broederenkerk te Zutphen. Onder zijn leiding gaan we terug naar de 14e eeuw en komen we terecht in een kwakkelende herberg. We volgen de Hanzeroute en zijn aanwezig bij het ontstaan van het Hertogdom Gelre. Daar ontmoeten we ook Reinoud de Eerste tot en met Reinoud de Vierde. Hier en daar komen we langs een kerker en een kloostergalerij met het ongezouten commentaar van de stamgasten, die wel van een beetje spanning houden…

Kaarten reserveren
Deze nieuwe show niet missen? Reserveer dan nu kaarten. De Herberg van Gelre is te zien van 15 tot en met 23 oktober op diverse tijdstippen per dag. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten en kaarten kosten 8,50 euro per persoon. Een coronatoegangsbewijs is vereist.


storyroomzutphen.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden