Wedstrijdverslag FC Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen
Wedstrijdverslag FC Zutphen. Foto: Liesbeth Spaansen

FC Zutphen wint bij Uni VV met 0-5 na eenzijdig duel

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft zaterdag 2 oktober in Nijmegen de tweede forse overwinning geboekt door van Uni VV met 5-0 te winnen. Uni probeerde, door met man een macht te verdedigen, de schade te beperken, waardoor een eenzijdig duel ontstond op de helft van het veld.

Opnieuw Lucas Hengstenberg
Het was opnieuw Lucas Hengstenberg die, net als een week eerder, met een prachtig doelpunt de score opende in de 30ste minuut. Na een voorzet van Koen Hulleman, die in eerste instantie werd weggewerkt, ving hij buiten de 16 meter de bal op en zorgde met een keiharde diagonale knal die onhoudbaar in de benedenhoek belandde voor de 0-1.

Eenrichting verkeer en een vol doelgebied
Daarvoor was het eenrichting verkeer geweest naar het doel van Uni. De mannen uit Nijmegen verdedigden massaal en de Zutphenaren veroverden de bal iedere keer zeer snel doordat ze goed druk zetten. Ook werd er goed over de vleugels gespeeld met de opkomende backs Lucas Hengstenberg en Hugo Groters. Het middenveld van FC Zutphen met de sterk spelende Mido Blok zocht steeds goed de ruimte op.

Uni VV verdedigde stug
Zoals verwacht had FC Zutphen te maken met een stug verdedigende tegenstander, waarbij de Zutphenaren iets te weinig de diepte zochten. Voorin was Benjamin Roters voortdurend een plaag voor zijn tegenstanders. Uni had geluk dat de scheidsrechter geen strafschop gaf nadat Roters in de 16 meter was onderuit gehaald. Lucas Hengstenberg opende echter fraai de score. Vlak voor rust miste Benjamin Roters een uitstekende kans om de score te verdubbelen na een voorzet van Koen Hulleman, die ook een zeer sterke wedstrijd speelde.

Na de rust valt de snelle beslissing
Na de rust was de wedstrijd snel beslist. Het was Benjamin Roters die raak schoot na een goede voorzet van Lucas Hengstenberg. Nadat Benjamin Roters en Zidane el Hadouchi nog goede mogelijkheden hadden laten liggen, viel de definitieve beslissing in de 69ste minuut. Het was Koen Hulleman die raak schoot na een fraaie individuele actie van Zidane el Hadouchi. Na deze 0-3 was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken.

Na diverse wissels loopt FC Zutphen verder uit
De Zutphenaren wisselden daarna volop. Sem Veeger, Khen Bakkerweerd, Teun Isselman en Timon Kuiper werden ingebracht.
In de 83ste minuut werd Benjamin Roters door de doelman onderuit gehaald in de 16 meter. Hij verzilverde zelf de penalty, wat 0-4 betekende.
Vijf minuten later kwam de eindstand 0-5 tot stand na een prachtige aanval die werd opgezet door David te Slaa, waarbij hij zwaar gehinderd goed doorzette en Benjamin Roters in stelling bracht die zich deze kans niet liet ontnemen.

FC Zutphen had de lastige muur van Nijmegen overwonnen en heeft zo een goede start van de competitie gemaakt.

Opstelling FC Zutphen:
Joey Wolsink, Hugo Groters (77. Teun Isselman), Hidde Ruessink, Hidde van Kalker, Lucas Hengstenberg, Koen Hulleman, David te Slaa, Mido Blok (77. Khen Bakkerweerd), Luuk Meijer (77. Timon Kuiper), Zidane El Hadouchi (73. Sem Veeger), Benjamin Roters.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden